VadeVi
Abadia i Chardonnay de Raimat ja són ecològics
  • CA
El celler Raimat de la DO Costers del Segre

!--akiadsense-->

Raimat presenta la primera anyada totalment ecològica de dos dels seus vins més emblemàtics: Raimat Abadia i Raimat Chardonnay. Tots dos s’han elaborat seguint els principis de l’agricultura ecològica que marca la Unió Europea i que inclouen, entre altres, la protecció de la vinya amb productes naturals; l’ús de compost orgànic pel seu adobat, el control de les males herbes de forma mecànica; la reducció de l’ús de sulfurós al celler; etc. Abadia i Raimat Chardonnay se sumen a altres vins del mateix celler certificats ja com a ecològics, com Vol d’Ànima, Ventada (garnatxa blanca) o Boira (garnatxa negra). Raimat, és un celler que més enllà de certificacions sempre ha estat un laboratori d’experimentació pel que fa a la sostenibilitat.

Per donar a conèixer el llançament d’Abadia i Chardonnay ecològics, Raimat ha iniciat una campanya de promoció del vi que amb la compra de dues ampolles d’aquests vins, d’un o de l’altre, hi ha un regal. Es tracta d’un test amb un kit i llavors per sembrar roselles.

El regal de Raimat per la compra de dos dels seus nous vins ecològics

!--akiadsense-->

Raimat Abadia ECO

Abadia és l’emblema de Raimat. Representa l’essència del celler i és la marca de vi més antiga de la DO Costers del Segre. S’elabora amb cabernet sauvignon i ull de llebre d’unes vinyes on es manté una coberta vegetal d’espècies autòctones per afavorir la biodiversitat, evitar l’erosió i la compactació.

Raimat Chardonnay ECO

Raimat Chardonnay 2019 és la primera anyada ecològica d’aquest vi. Procedeix de vinyes de Raimat amb dos tipus de sòls ben diferenciats: uns són poc profunds i de textura gruixuda on se n’obté un raïm més fresc, amb gustos i aromes més cítrics. Els altres són més profunds, amb textura pedregosa on se n’obté raïm més madur i amb aromes intenses a fruites tropicals. La vinya conviu amb una coberta d’herba natural que controla les males herbes, ajuda a millorar la biodiversitat i el control de plagues, la fertilitat del sòl i evita l’erosió. El control de plagues i malalties es fa de forma ecològica, de forma que el raïm s’expressa amb tota la seva plenitud. El chardonnay es verema de nit, per preservar el raïm i la seva intensitat aromàtica. Les vinyes seleccionades per aquest vi es cullen en diferents fases i moments de maduració.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa