Recomanacions de la directora de Vadevi, Margalida Ripoll

Tremp s’apunta a les Biblioteques amb DO i ho fa a més amb recomanacions de llibres i vi de la DO Costers del Segre. Aquesta iniciativa pretén acostar la cultura del vi a les biblioteques públiques de Catalunya un tret distintiu i autòcton amb el qual es vol subratllar l’arrelament de cada servei bibliotecari amb l’entorn al qual s’adreça. En el cas de Tremp, la programació compta amb el suport del programa comarcal que desenvolupa el mateix Ajuntament de Tremp Al teu gust, aliments del Pallars i la participació activa dels 10 cellers del Pallars que hi estan adherits.

Enguany es celebra la 7a edició, i la Biblioteca Pública Maria Barbal, que ha estat al projecte des de la primera edició, ha creat un espai propi a la Biblioteca i en la programació cultural de Tremp. El celler protagonista d’aquesta edició és el celler Sauvella, d’Orcau. Aquest projecte vitivinícola ha estat, doncs, l’encarregat de produir l’ampolla de vi d’edició limitada que identificarà la programació d’aquest any. Es tracta del vi Filodino, etiquetat amb la imatge identificativa de Biblioteques amb DO. Tots els usuaris que ho desitgin tindran la possibilitat de comprar-la.

Entre les diferents activitats previstes per a aquesta edició, hi ha tastos, visites guiades a cellers, tertúlies, etc. Totes les activitats ofertes són per a públics diversos i de caire molt diferent. En totes elles s’oferirà un tast de vi, excepte activitats infantils). Com a novetat es farà una taula rodona de dones celleristes del Pallars en què participaran Eva Carmona (celler El Vinyer), Núria Bigorra (celler Terrer de Pallars) i Sílvia Roca (celler Miquel Roca), conduïda per la periodista i sommelier Ruth Troyano.

!--akiadsense-->

A més, i com ja és habitual, s’ha editat una nova guia de recomanacions de llibres relacionats amb el vi. En aquesta ocasió, els prescriptors literaris són professionals de la comunicació del vi, com els periodistes Ramon Francàs, Ruth Troyano, la directora del Vadevi, Margalida Ripoll i els sommeliers Jordi Martínez i Anna Vicens entre d’altres.

Trobareu tota la programació de la biblioteca seguint aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix