VadeVi
Poesia, vi i activitats per a tota la família a l’Aplec de Castell del Remei
  • CA
Castell del Remei

!--akiadsense-->

Castell del Remei celebra aquest diumenge 22 d’abril el seu tradicional aplec, amb un gran ventall d’activitats per a grans i petits. La diada donarà tret de sortida a les 10 hores amb el conegut toc de sirena. S’acomiadarà a l’edició 2018 a les 13 hores, amb un aperitiu popular i amb música en directe; a càrrec del guitarrista Jérôme Frayssinet i el contrabaixista Ignasi González.

Del programa d’activitats que tindran lloc al Castell del Remei, destaca el Tast Aplec Literari 2018 en el que, per segon any consecutiu, es llegiran poemes inèdits de la mà dels seus propis autors: Josep Vallverdú, premi d’honor de les Lletres Catalanes i padrí d’aquesta iniciativa, Jordi Pàmias, Eduard Batlle, Josep Borrell, Xavier Macià, Àngels Marzo, Manuel Montobbio, Anton Not, Jaume Pont, Joan Rovira, Josep M. Sala-Valldaura, Jaume Suau i Àlex Susanna.

També es podrà gaudir de paradetes de venda de roses i llibres, concursos fotogràfics, passejades en carruatge de cavalls, castells inflables, visites gratuïtes i guiades al santuari i al celler; entre d’altres. Per a l’ocasió es suggereix una vestimenta de color blanc, preferiblement d’estil noucentista català. Es regalarà un ventall a tots els assistents.

Castell del Remei amb més de dos segles d’història, va iniciar la seva activitat vinícola l’any 1780 a Penelles (Lleida) amb el propòsit d’elaborar vins de criança de qualitat. Les condicions geoclimàtiques de la propietat i el disseny de les instal·lacions -úniques a la Catalunya de finals del segle XVIII- el van distingir com al primer celler català concebut segons el model dels admirats châteaux bordelesos. Sota la direcció de Tomás Cusiné i emparada a la DO Costers del Segre, el celler elabora tres vins negres -Gotim Bru, Oda i 1780- i dos blancs -Gotim Blanc i Oda Blanc-.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa