VadeVi
Castell del Remei rep el Premi del Capítol del Vi a la conservació del patrimoni històric
  • CA
Tomàs Cusiné, de Castell del Remei recull el premi del Capítol del Vi

El Castell del Remei ha rebut el premi a la defensa i a la conservació del patrimoni històric des del sector vitivinícola en la primera edició dels guardons del sereníssim Capítol del Vi, la confraria més antiga de l’Estat espanyol.

Amb el premi de la categoria Història es reconeix l’empresa Castell del Remei per la seva defensa i conservació del patrimoni històric que els seus propietaris mantenen i potencien, reivindicant la seva importància com a antiga colònia agrícola i com a primer celler català en l’elaboració i etiquetatge de vins fins de criança.

La seva llarga trajectòria històrica com a enclavament estratègic es remunta a gairebé 2.000 anys d’antiguitat. Al segle XIX va constituir la major hisenda de regadiu de Catalunya, amb la incorporació dels avenços propis de la Revolució Industrial, en la qual encara es poden observar una destil·leria, una boteria i una ferreria, a més del propi castell i del santuari.

El guardó va ser recollit per Tomàs Cusiné, president de Castell del Remei, en una cerimònia celebrada al Monestir de Sant Miquel al Poble Espanyol de Barcelona.

Així mateix, es van distingir, mitjançant tres guardons més, les categories de Medi Ambient, de Cultura i de Compromís Social atorgats, respectivament, a Miquel Torres, al Museu de Badalona, i a la Cooperativa L’Olivera.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa