VadeVi
Castell d’Encús treu un albarinyo per lluitar contra la Covid-19
  • CA
El nou albarinyo experimental de Castell d'Encús que vol lluitar contra el coronavirus
El nou albarinyo experimental de Castell d’Encús que vol lluitar contra el coronavirus

!--akiadsense-->

Castell d’Encus té al centre de la seva missió, la investigació i la recerca a la vinya i, periòdicament, ofereix vins nascuts de l’experimentació com aquest nou vi del Club Albarinyo 2019. D’aquesta vocació sorgeix la necessitat de poder aportar “un gra de sorra” en el tractament, investigació i recerca de solucions científiques i mèdiques pel Covid-19”.

Aquest celler de la DO Costers del Segre, amb aquest vi del Club d’Amics, vol col·laborar amb la Creu Roja i el Col·legi de Metges de Barcelona per la superació de la crisi sanitària provocada pel Covid-19 a Catalunya fent una donació de 2 euros per cada ampolla venuda a aquestes institucions sanitàries i mèdiques del territori que, incansablement, treballen a primera línia en la lluita contra la pandèmia.

L’Albarinyo pertany a les anomenades varietats terpèniques, que són uns compostos molt aromàtics amb notes semblants a les fruites tropicals i amb alguns aspectes florals diferents. Aquests compostos terpènics, que químicament estan formats per diverses unitats d’isoprens, es fan més intensos quan la fruita madura i els allibera sobretot a les pells.

Totes les varietats de raïm tenen terpens a diferent concentració, encara que són les blanques i en especial el moscatell, riesling, albarinyo, gewurztraminer, silvaner i malvasia, les que en tenen més. Aquests compostos no són fàcilment assimilables pels llevats. En aquest sentit els vins recorden força a la fruita de la que procedeixen i d’una manera indirecta al clima d’on ve el raïm, ja que les condicions climàtiques de gradients de temperatura, ultraviolat i nivell d’estrès hídric, determinaran en gran part, els precursors aromàtics del raïm.

En aquest sentit l’Albarinyo de vinyes pròpies, asseguren des de Castell d’Encús, “té una molt bona acidesa, fet que li dona una frescor i un potencial d’envelliment altíssims”. Els grans de raïm de la selecció massal són molt petits, i com que els aromes estan força concentrats a les pells, així com també els compostos fenòlics que li donen estructura, el resultat és un vi amb una bona intensitat i llargada en boca.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa