VadeVi
Castell del Remei planta onze hectàrees de varietats blanques
  • CA

Castell del Remei reitera la seva aposta pels vins blancs de qualitat amb la plantació d’onze noves hectàrees de varietats blanques, ampliant les actuals, entre les que destaquen el sauvignon blanc i la garnatxa blanca. Aquests raïms, juntament amb els històrics del celler, enriquiran el Gotim Blanc i l’Oda Blanc, entre d’altres referències del celler. L’ampliació del seu conreu respon a l’actual tendència del mercat cap els vins blancs d’alçada i el conseqüent increment de la seva demanda per part dels mercats internacionals.

Tomàs Cusiné, president i enòleg del celler, destaca que “Castell del Remei és un lloc idoni pel conreu d’aquestes varietats” i, juntament amb el seu equip, vol potenciar-ho “aprofitant les argiles característiques del sòl de la finca”. El celler compta ja amb diverses parcel·les de vinyes blanques de muntanya, ubicades a uns 700 metres d’altitud, les quals aporten complexitat als vins.

Castell del Remei

Amb més de dos segles d’història, Castell del Remei va iniciar la seva activitat vinícola l’any 1780 a Penelles (Lleida) amb el propòsit d’elaborar vins de criança de qualitat. Les condicions geoclimàtiques de la propietat i el disseny de les instal·lacions el van distingir com al primer celler català concebut segons el model dels admirats châteaux bordelesos.

Sota la direcció de Tomás Cusiné i emparada a la DO Costers del Segre, el celler elabora tres vins negres -Gotim Bru, Oda i 1780- i dos blancs -Gotim Blanc i Oda Blanc-. Encara que Castell del Remei centra la seva activitat en l’elaboració de vi, el complex d’edificis que envolten la finca el converteixen en un destí enoturístic per a tenir en compte.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa