Imatge aèria de la zona que ocupen les parcel·les que posarà a la venda el celler de Raimat per a joves del poble
Imatge aèria de la zona que ocupen les parcel·les que posarà a la venda el celler de Raimat per a joves del poble | ACN

!--akiadsense-->

El celler Raimat ha arribat a un acord amb l’Entitat Municipal Descentralitzada de Raimat i amb l’Ajuntament de Lleida per potenciar l’habitatge jove al municipi. Així, el celler centenari posarà a la venda unes 15 parcel·les a preu i condicions preferents per a joves empadronats al poble o fills de famílies que ja hi estan empadronades. L’objectiu és que no hagin d’abandonar Raimat per falta d’habitatge o de terrenys edificables, un dels problemes que afronten els joves d’aquest petit municipi de poc més de 500 habitants. Per evitar l’especulació, els futurs propietaris s’hauran de comprometre a no vendre la parcel·la en un termini de deu anys ni a un preu superior al 15% sobre el valor d’adquisició.

Les parcel·les incloses a la promoció tenen entre 150 i 200 m2 cadascuna, estan situades al carrer Estació i es vendran a un preu molt assequible. Els candidats a beneficiar-se de la promoció han d’estar empadronats a Raimat o ser fills d’empadronats. Es donarà preferència a famílies amb fills, a persones que destinin el futur habitatge a primera residència i als candidats que no tinguin, dins l’entorn familiar directe, solars sense edificar o habitatges sense habitar. Les sol·licituds es poden presentar a través de l’EMD de Raimat fins a final d’any. A partir d’aleshores, les parcel·les romanents es vendran a preus de mercat sense condicions.

El director tècnic del celler Raimat, Joan Esteve, ha remarcat que l’objectiu del celler lleidatà “és que hi hagi arrelament de la gent a Raimat”. “Ser sostenibles no només vol dir tenir vinyes ecològiques, vol dir implicar-nos amb les comunitats de Raimat i de Lleida, i amb el benestar de les persones del nostre entorn, i aquesta és una forma de contribuir a garantir el futur del poble”, ha indicat.

Raimat, un poble lligat a la història del celler

L’actual poble de Raimat, a 14 quilòmetres de Lleida, va néixer l’any 1914, quan la família Raventós va adquirir uns terrenys quasi desèrtics per a convertir-los en vinyes. Per aconseguir aquesta transformació, van arribar a la zona treballadors de tot el país, des d’enginyers a jornalers. Per això es van començar a construir les primeres cases per als nouvinguts i, molt aviat, els primers comerços i tallers. Entre 1918 i 1920 es va construir l’actual església, el convent de les Monges i la Fonda, que es convertiria en bar, escola, consultori, sala de cinema i teatre. Als anys 60, als 80 i a finals dels 90, Raimat va anar ampliant el seu nucli amb nous habitatges i carrers.

Actualment, és un poble amb poc més de 500 habitants censats, envoltat d’un entorn únic on s’erigeix el celler Raimat. El poble de Raimat forma part del municipi de Lleida.

Nou comentari

Comparteix