VadeVi
Els cellers de la DO Costers del Segre aposten fort per la sostenibilitat
Coster del segre

!--akiadsense-->

Desprès de quatre anys del llançament del programa de sostenibilitat únic a nivell de denominació d’origen, s’ha experimentat una millora contínua, els resultats obtinguts demostren una gran implicació del sector cada cop més conscienciats a preservar el territori.

Els resultats presentats en aquesta quarta enquesta, han mostrat la evolució respecte l’any passat en quant nombre de viticultors i cellers que s’han adherit al programa, producció global que representen, activitats on els viticultors i cellers de Costers del Segre tenen un elevat grau de sostenibilitat i d’altres que tenen un gran marge de millora, etc.

L’any 2013 eren 6 celler dels 36 que aleshores tenia la DO, mentre l’any 2016 el nombre havia pujat fins a 15.

Xavier Farré, president de la Denominació d’Origen Costers del Segre, explica que “aquest estudi permet observar el grau de sostenibilitat de la Denominació d’Origen Costers del Segre, tant a nivell de celler, com de viticultor. L’objectiu del Programa es la millora continua i, observant l’evolució dels resultats obtinguts, es pot afirmar que s’està complint amb l’objectiu marcat”.

El fet de treballar amb àmbits i sub-àmbits permet veure quins son els punts forts de la DO i els punts febles, poden incidir en la millora d’aquests últims mitjançant jornades tècniques, formació, assessorament, etc.

Així s’observa que pel que fa a les pràctiques, on més incidència ha tingut aquest programa és en la verema i el transport i en la gestió de residus.

Les conclusions segons els resultats obtinguts són:

General: Bon nivell de sostenibilitat general, cada cop, tant cellers com viticultors, treballen en accions de millora que fan possible treure un bon producte de qualitat preservant el territori.

Cellers: Els cellers presenten un alt grau de compromís amb la sostenibilitat, el qual s’ha vist augmentat respecte el primer any, complint d’aquesta manera l’objectiu del Programa que és la millora continua.

Viticultors: Els viticultors de la Denominació d’Origen Costers del Segre estan molt compromesos amb la sostenibilitat, realitzant accions per tal de preservar el territori. L’evolució del grau de sostenibilitat ha estat notable, de 1,30 a 2,22 punts sobre 3.

La DO Costers del Segre conscient de la importància en l’aprofitament dels recursos naturals, el tractament de residus i la reutilització de materials junt a l’afany de millora constant, continua treballant en el seu Programa de Sostenibilitat, pioner a l’Estat espanyol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa