VadeVi
Més d’un centenar de vins competeixen al primer concurs de la DO Costers
  • CA

Han estat vint-i-set els cellers que participen en l’estrena del concurs dels vins de la Denominació d’Origen Costers del Segre, organitzat pel seu Consell Regulador amb el suport del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida i la coordinació tècnica dels Premis Vinari.

El director del concurs, Ramon Roset, han destacat “l’alta participació d’aquesta primera convocatòria amb pràcticament mostres de tots els cellers del territori”. Per la seva banda el president de l’entitat, Tomàs Cusiné, incidia que “els principals objectius de l’activitat són la promoció dels vins locals i l’incentiu qualitatiu”.

El concurs s’ha dut a terme a l’Aula Taller de La Seu Vella | Foto: DO Costers del Segre

El tast, a la Seu Vella

L’aula taller de la Seu Vella ha acollit la jornada d’avaluació feta per un jurat professional, format per Bruno Tanino, Enric Català, Assumpta Mateos, Joan Nievas, Carles Bargalló, Javier Campo, Gregori Albareda, Juanjo Cerezuela, Jordi Martinez, Laila Balcells, Pol Alaminos, Ester Rocaginé, Olga Codina, Rodrigo Cebrián, Gonzalo Ferreruela, Rafa Gimena, Ramon Griño, Xavier Navarro, Lina Kyrychenko, i Noe Sans.

El concurs premiarà primer, segon i tercer classificats en les categories: Blancs Joves, Blancs Criança, Rosats, Negres Joves, Negres Criança, i Escumosos. Així com es distingirà el millor monovarietal de raïm Macabeu; i el vi amb major puntuació de totes les categories com a Millor Vi DO Costers del Segre. També es reconeixerà una persona o entitat que hagi destacat pels valors de Sostenibilitat i Respecte Mediambiental.

Els guanyadors es faran públics en un acte de lliurament de premis al Cafè del Teatre de l’Escorxador de Lleida dijous vinent, dia 1 de desembre, a partir de les 20:00 hores. En acabar l’entrega de premis, se servirà un petit refrigeri amb tast dels vins i actuació del grup de música Tui Higgins & Xavier Monge Jazz Project.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa