Primera sessió dels Dilluns del vi al Pallars
Primera sessió dels Dilluns del vi al Pallars

!--akiadsense-->

Els seminaris Els dilluns del vi"> són una iniciativa del programa Al teu gust, aliments del Pallars">, que tenen com a objectiu acostar els restauradors i comerços especialitzats als cellers del territori Pallars, de la DO Costers de Segre. Durant els mesos de novembre i gener, els participants podran conèixer els projectes en primera persona i de la mà dels seus protagonistes. Amb aquesta acció es pretén aconseguir un millor coneixement del potencial del sector i alhora fidelitzar clients i millorar les eines que restauradors i comerços tenen a l’hora d’explicar els vins als clients.

El programa s’ha estructurat en 4 dilluns, 2 del mes de novembre i 2 del mes de gener, que plantegen un recorregut per les diferents empreses, a les que se sumen també altres begudes com la cervesa o els licors. El proper 19 de novembre s’ha organitzat la visita als cellers Xic’s Cal Borrech, Celler Terrer de Pallars i Celler Vila Corona, pel 14 de gener a Vidavins, Celler Sauvella i Castell d’Encús i dia 28 de gener a la Fàbrica Ctretze, Licors Portet i Celler Batlliu de Sort En la primera de les sessions que es va fer dia 5 de novembre hi van participar una quinzena de persones dels dos Pallars i es va completar amb un dinar al Hotel Terradets.

Primera sessió dels Dilluns del vi al Pallars
!--akiadsense-->

El Pallars, a l’Alt Pirineu, ha estat històricament una terra de vins que al llarg del segle XX va anar substituint la vinya per altres cultius fins al punt que l’elaboració de vi gairebé desapareix. A inicis del segle XXI com a conseqüència del canvi climàtic, aquest conreu es revitalitza i l’extensió de vinya s’ha duplicat en només una dècada.

Ara el Pallars es troba en un moment d’ebullició vitivinícola ja que en els darrers anys s’ha produït una explosió de petits cellers liderats per joves molt formats que han fet una aposta per la qualitat i pels dos elements que donen singularitat als vins del Pallars: la varietat tèrmica provocada per l’alçada i per un terreny únic geològicament i paleontològicament parlant.

Nou comentari