VadeVi
La DO Costers del Segre estrena un cicle de tastos amb vins d’altura
  • CA
Tomàs Cusiné, el president de la DO Costers del Segre i Josep Pelegrín el conductor del tast de vins d'altura
Tomàs Cusiné, el president de la DO Costers del Segre i Josep Pelegrín el conductor del tast de vins d’altura | Twitter

!--akiadsense-->

La DO Costers del Segre està decidida a donar-se a conèixer a través de la seva singularitat i la seva especificitat. És per això que aquest dilluns ha començat un cicle de tastos, de moment online, per tal de mostrar com són els seus vins i quines són les seves particularitats.

Així en aquest primer tast s’han escollit vins que reflecteixin l’altura. Vins de muntanya que si bé són prou diferents entre ells, tenen trets característics que donen entitat a aquesta denominació. El conductor de l’acte, el sommelier Josep Pelegrín ha parlat de “viticultura sincera” per poder agrupar sota un mateix paraigua vins amb elaboracions diverses i amb varietats diverses però amb trets comuns.

Així s’ha tastat el Llabustes de Vila Corona. Un chardonnay de 2019 d’un celler que tot i estar només a 500 metres d’altura, per climatologia es considera un vi d’altura, tal com explicava el seu propietari, Enric Vila Corona.

De Batlliu de Sort, el vi escollit ha estat Finca les Lleres. Un blanc de 2015 de viognier. El propietari del celler, Josep Maria Rabasa, explica que és un vi fermentat amb llevats indígenes que passa 24 mesos en bótes de roure francès i 18 mesos en ampolla.

Xavier Cepero, director del grup Tomàs Cusiné, ha estat l’encarregat de presentar el Garnatxa de Cérvoles. Un vi negre fruit de l’experimentació amb diferents vinyes d’aquesta varietat, pel que el mateix Cepero explicava que es tracta d’un cupatge de diferents garnatxes.

També de garnatxa és el vi Troballa del celler Mas Blanch i Jové. Sara Jové, la seva responsable, explicava que també és un vi d’experimentació. Aquest en concret, el de l’anyada 2018 ha fet la criança en gerres de fang, però des de fa un temps amb aquest vi s’estan provant altres criances en diferents materials.

Finalment ha estat el torn de Núria Bigorra que és la responsable del celler Terrers de Pallars que amb el seu vi Conca de Tremp 2018 ha volgut deixar molt clar que elaborar raïm que no és propi no vol dir no tenir control sobre la varietat que es compra. En aquest cas merlot i cabernet sauvignon d’un viticultor que assegura és quasi com de la família.

Aquest ha estat el primer del cicle de tastos que vol mostrar al detall la complexitat de la DO Costers del Segre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa