VadeVi
La DO Costers del Segre i la Ruta del Vi s’alien contra la massificació de centrals eòliques i solars
  • CA
Parc eòlic a les comarques de Lleida
Parc eòlic a les comarques de Lleida | Cedida

!--akiadsense-->

La DO Costers del Segre i la Ruta del Vi de Lleida rebutgen, “un model de concentració massiva de centrals eòliques i solars promoguts, majoritàriament, per grans empreses energètiques que comporta importants impactes ambientals i paisatgístics. Un model que, a més, perjudica les explotacions agràries i empreses lligades al territori que veuen afectada la seva activitat”.

En un manifesta fet públic, recorden que “des de fa un temps, les comarques lleidatanes veuen com el seu paisatge es va modificant amb la implantació de centrals eòliques i solars. Aquesta implantació, lluny de ser planificada amb una visió de conjunt que eviti la concentració d’infraestructures en un espai limitat, comporta un fort impacte ambiental, a més del paisatgístic. Avui dia, la província té 175 molins en funcionament i 252 nous megamolins ja han estat sol·licitats”.

La quarentena de cellers de la denominació i la seixantena d’entitats públiques i privades de la ruta del vi defensen “la transició energètica cap a les energies renovables”, però alhora reclamen, “un model de planificació responsable, amb una visió global del territori que respecti el valor paisatgístic i mediambiental i que valori les activitats lligades al territori”. Alhora recorden que

Per tot això, cellers i entitats enoturístiques demanen “que les administracions corresponents vetllin per la qualitat paisatgística del nostre territori i la sostenibilitat del seu turisme; que s’eviti la concentració d’aquestes infraestructures en un territori limitat; i que s’aposti per un model de creixement energètic que respecti el territori i tingui en compte la ciutadania i el teixit empresarial i social per prendre decisions que afavoreixin el desenvolupament de les nostres comarques”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa