El Sang de Corb 2011 del Celler Frisach és el millor negre de criança ecològic. Foto: Celler Frisach

Catalunya també és terra de vins ecològics. En la darrera dècada, no només s’ha convertit en el territori de l’Estat amb més extensions dedicades a la producció ecològica, sinó que ha passat de tenir 13 productors l’any 2000 a superar el centenar de cellers que aposten per aquests vins. De fet, l’aposta catalana per aquesta categoria ha situat l’Estat espanyol al capdavant de la UE en nombre d’hectàrees de vinya ecològica. Si bé al Principat la quota de mercat dels vins ecològics és encara molt discreta, tot i que ascendent, els productors han triat el camí de l’exportació per donar sortida a vins d’una gran qualitat. Entre el 60% i el 80% de la producció de vi ecològic català creua la frontera i surt a competir amb productors pioners com Itàlia i França.
Els Premis Vinari 2014, com ja van fer en la primera edició del 2013, també han distingit els millors vins de producció ecològica valorats per l’equip de tastadors en nou categories.
En blancs, el Millor Blanc Jove ha estat per Albet i Noya Xarel·lo Clàssic 2013 (DO Penedès); el Millor Blanc de pas per Fusta se l’ha emportat la Finca Viladellops Xarel·lo XXX 2012 (DO Penedès).
El Millor Rosat ha estat Nostra Sra. Portal 2013, del Celler Piñol (DO Terra Alta), mentre que en categoria de negres, el Millor Negre Jove és per al Petit Carlania 2013, de Finca dels Corrals (DO Conca de Barberà); el Millor Negre de Criança ha recaigut en el Sang de Corb 2011 del Celler Frisach (DO Terra Alta) i el Millor Negre de Guarda és Clos Pons 810-2010, del Celler Clos Pons (DO Costers del Segre).
Pel que fa als escumosos, el Millor Escumós Rosat és per al 20 Aniversari Brut Nature 2012 de Mas Comtal (DO Penedès), el Millor Escumós de Reserva és el Mim Natura Brut Reserva 2010, de Vins del Cep (DO Cava), i finalment, el Millor Escumós de Gran Reserva és l’Estruch Brut Nature Gran Reserva 2009 del Celler Vell (DO Cava).

En aquesta edició, el jurat ha declarat desertes quatre categories de vins ecològics, corresponents a Escumosos Joves, Escumosos d’Antigues Reserves, Vins Dolços i Vermuts.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa