!--akiadsense-->

La Vinya dels Artistes de Mas Blanch i Jové fou concebuda per Josep Guinovart i inaugurada l’any 2010. Actualment, compta amb més de 7 obres exposades de forma permanent enmig del pintoresc paisatge de La Pobla de Cérvoles i a partir d’aquest juliol compta amb una nova adquisició.

Evru no és un artista que deixi indiferent. Abans anomenat Zush (fins al 2001) i nascut com a Albert Porta, ha estat un creador que s’ha anant reinventant al llarg de la seva dilatada carrera. Definint-se com un artista, científic i místic, Evru ha creat un espai imaginari amb un llenguatge i simbologia pròpia.

I així també és La"> Gran"> Campana, Dongda">, una obra personal i rellevant, que fascina i inquieta alhora. Fou una de les últimes obres que va fer com a Zush i per l’artista concebre la Gran Campana"> va representar un acte de doble creació: l’art de la seva composició conceptual i estètica plasmades en el motlle i el procés gairebé màgic de la seva fosa en bronze que podria ser comparat amb el naixement d’un nou ésser.

Evru amb la Dongda"> vol recuperar la tradició de fer repicar les campanes. Així l’observador mai és passiu en presència de La Gran Campana">: pot intervenir en l’acció de fer-la vibrar o en el procés de recepció del missatge acústic. El seu estímul sensorial pot tant congregar la comunitat propera com promoure la unió espiritual d’un amb si mateix, amb la humanitat i amb l’univers.

Recolliment, profunditat i comunicació simbòlica amb el més enllà, com una forma de trencar límits i buscar noves respostes.

Així, a partir d’ara els visitants que recorreran La Vinya dels Artistes de Mas Blanch i Jové podran endinsar-se dins del bosc, jugar, comunicar, meditar o simplement escoltar com el paisatge vibra amb el so de la Dongda">.

Els més de 500 assistents presents en la inauguració de l’obra d’Evru del passat 15 de juliol també van poder visitar les altres escultures, així com l’impressionant obra de 60m. “Entre el Cel i la Terra” que el pintor Gregorio Iglesias va crear durant dos mesos enmig de La Vinya dels Artistes i que actualment recobreix les quatre parets de la sala de bótes del celler, així com l’exposició temporal de Manolo Gómez.

La festa va continuar amb un sopar de subtil inspiració oriental servit enmig de la Vinya dels Artistes i maridat amb els vins Saó Blanc i Saó Expressiu del celler Mas Blanch i Jové i un concert de música electrònica a càrrec de Fernando Lagreca.

UNA MICA D’HISTÒRIA

Guinovart, un dels grans pintors catalans contemporanis, reconegut a tot el món, té exposada l’última obra que va crear abans de morir (un increïble mural de 10 metres dedicat al vi) donant la benvinguda als visitants del celler Mas Blanch i Jové, a la DO Costers del Segre. Guinovart, gran amic de la família, també va ser l’ideòleg de la “Vinya dels Artistes”: una iniciativa única i pionera que integra plenament al vi en l’univers artístic. Una sala d’exposicions a l’aire lliure, enmig de la vinya, on escultures magistrals són testimonis del creixement dels ceps.

La Vinya dels Artistes es va inaugurar oficialment el 2010*, i com a homenatge a l’esperit que la va concebre es va dedicar l’Any 0 a Guinovart, inaugurant de forma pòstuma la seva escultura “L’Orgue de Camp”.

L’Any 1 va ser dedicat al músic, compositor i creador Carles Santos, qui va crear l’obra “Vi Sonor”, un gran espectacle musical, un passeig per la història de la música i la gastronomia que va reunir més de 400 persones. Cinc pianistes, un violí i un cor, en aquell indret únic van aconseguir transportar als convidats i fer-los viure una nit inoblidable. Com a testimoni del seu pas per la Vinya dels Artistes, Carles Santos hi va deixar la seva llegendària barca “La Sargantaneta” navegant a sobre d’una de les alzineres.

Esteve Casanoves va ser l’artista convidat durant Any 2. Casanoves dissenyà un amfiteatre que es va inaugurar amb l’espectacle “A la Molla de l’Os, l’Olivera” de la directora teatral Maria Vera: una combinació de música, dansa i poesia que va crear un sentiment d’amor entre l’espai i els espectadors i que va servir com preàmbul de “La Llum Planant Damunt la Terra”, la impressionant escultura de més de 8 metres d’altura d’Esteve Casanoves que, presidint la vinya, integra el ferro, el vidre i la llum perquè es fusionin amb La Terra.

L’any 3 i va estat dedicat al gran poeta Joan Brossa. La festa organitzada per Mas Blanch i Jové i la Fundació Joan Brossa va ser de l’estil brossià més pur. Es va emplenar de poesia visual el municipi de La Pobla de Cérvoles, es va fer sortir màgia de darrera les bótes, òpera al mirador de La Pobla de Cérvoles, Commedia del Arte a la Cabana del Guinovart, riures nostàlgics a sota d’una alzinera i capgrossos d’enmig les oliveres per inaugurar l’escultura “Cap de Bou”, inspirada en el poema visual de Brossa.

Paral•lelament, el pintor borgenc Gregorio Iglesias va pintar enmig el camí de La Vinya dels Artistes, la seva obra ‘Entre el Cel i la Terra’ un impressionant mural de 60 metres, creat durant gairebé dos mesos a l’aire lliure amb tintes xines i colors naturals i que, des dia 22 de juny de 2013 folra de forma permanent les quatre parets de la sala de bótes.

L’any 4 fou dedicat a Susana Solano que va crear una nit enigmàtica i màgica per la presentació de la seva instal·lació “Signatures nº1” amb un espectacle eteri del Pep Bou.

L’any 5 va ser dansa i espectacle eqüestre per inaugurar “Emmarcant el Somni: Diàleg” d’Assumpció Mateu i en lúltima edició, l’any 6 Frederic Amat va mostrar-nos el seu “Esclat” una obra íntima dedicada a la seva mare que va morir quan ell tenia 4 mesos i que va omplir de llum les pedres seques de La Pobla de Cérvoles mentre un emocionat Paco Ibáñez va dedicar unes quantes cançons al seu amic.

El celler Mas Blanch i Jové va guanyar l’any passat el premi d’enoturisme de Catalunya en la categoria Art i Cultura.

Aquí teniu les millors imatges de l’última edició de la Vinya dels Artistes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa