VadeVi
Lagravera guanya el premi a la Millor Pràctica Sostenible i Responsable
  • CA

El celler Lagravera ubicat a Alfarràs, amb vinyes a Algerri i Castelló de Farfanya, ja premiat al 2011 per las Rutas del Vino de España com a celler innovador, de qualitat i sostenible, rep enguany el guardó als Premis d’Enoturisme de Catalunya.

Lagravera ha estat guanyador absolut a la categoria de Pràctiques Sostenibles i Responsables d’enoturisme, reconeixement d’aquells cellers, allotjaments, restaurants, empreses d’activitats i operadors que han implementat pràctiques que afavoreixen la conservació i la revalorització del paisatge i el medi ambient i/o que hagin realitzat innovacions o desenvolupaments sostenibles tant a la vinya (cas de cultiu orgànic i biodinàmic), com al celler (reducció en el consum d’energia, entre d’altres), i que aquests elements contribueixin a la millora de la satisfacció del visitant i a l’enriquiment del producte enoturístic. S’inclouen activitats, propostes i productes que ofereixin els establiments turístics basats en criteris de turisme responsable.

Lagravera, celler certificat ecològic (CCPAE) i biodinàmic (DEMETER) ubicat a la DO Costers del Segre en un espai únic a Catalunya, treballa des de l’inici amb i per el territori mitjançant múltiples sinèrgies posant en valor el patrimoni i respectant els ecosistemes naturals existents entenent que es la millor forma de deixar un magnífic llegat a les generacions futures. Entre les seves activitats, destaquen els vols per sobre les vinyes, així com tallers relacionats diversos per grans i petits on participar en primera persona, i explicacions del mètode ecològic i biodinàmic emprat per tal d’oferir al visitant una experiència inoblidable.

Aquests premis constitueixen una iniciativa conjunta dels membres de la Taula d’Enoturisme de Catalunya, engegada en el marc del Programa nacional d’enoturisme de Catalunya amb l’objectiu de reconèixer i premiar les millors iniciatives enoturístiques que s’han posat en marxa i fomentar així la competitivitat del sector turístic, la innovació i la qualitat dels productes turístics de Catalunya.

Lagravera és membre de l’associació Terra de Garnatxes i de la Ruta del Vi de Lleida, que recentment ha creat un passaport on poder gaudir de nombroses experiències.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa