Les novetats de la Ruta del Vi de Lleida s'han presentat al restaurant El Principal de l'Eixample, a Barcelona
Les novetats de la Ruta del Vi de Lleida s’han presentat al restaurant El Principal de l’Eixample, a Barcelona

!–akiadsense–>

La Ruta del Vi de Lleida fa prop d’una dècada que funciona a terres de Ponent, però ara ha fet un gir important amb l’objectiu d’esdevenir una experiència més transversal. La Ruta, ara, es presenta com un organisme autònom on s’hi uneixen noves iniciatives del sector públic i privat per a promocionar i potenciar el turisme enològic sostenible i de qualitat a les terres lleidatanes.

D’entrada, en aquesta nova etapa s’hi suma el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i la Denominació d’Origen Costers del Segre. Precisament el President de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, acompanyat del President del Consell Regulador, Xavier Farré, i el responsable de la Ruta del Vi de Lleida, Tomàs Cusiné, han presentat aquestes novetats aquest dimecres 29 de novembre a Barcelona. “A Lleida tenim un territori molt ric i productes d’alta qualitat com els vins que s’elaboren en els quaranta cellers de Costers del Segre –deia Rañé-; la nostra feina és donar-ho a conèixer i fer-ne tota la promoció possible com a part del patrimoni lleidatà”.

“La Ruta del Vi de Lleida: El viatge dels Sentits” vol oferir tottipusdexperiències relacionades directa o indirectament amb el món del vi. Parlen d’activitats de tast, de menús harmonitzats, de visites guiades o d’estades en allotjaments turístics, entre d’altres, que es poden triar i organitzar a mida a través de la pàgina web de l’entitat. A dia d’avui són divuit els cellers que formen part de la ruta, però els organitzadors esperen donar la benvinguda en breu a la resta dels elaboradors presents al territori. “Oferim vi, gastronomia, patrimoni, cultura…, aquest projecte té tots els elements per a esdevenir un gran dinamitzador de les terres de Ponent”, deia el president de la Ruta, Tomàs Cusiné.

La presentació s’ha fet al restaurant El Principal de Barcelona, on s’ha servit un menú representatiu de la gastornomia lleidatana -fet en col·laboració amb l’establiment local L’Estel de la Mercè- i maridat amb vins de tots els cellers que participen a la Ruta del Vi de Lleida. A més, durant la presentació també s’ha presentat un vídeo elaborat per fer la promoció del projecte.

Vins dels cellers participants a la Ruta
Vins dels cellers participants a la Ruta | E.V.

!–akiadsense–>

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa