VadeVi
Raimat Chardonnay, un vi que beu del passat però mira cap al futur
  • CA
Raimat Chardonnay Castell

!–akiadsense–>

El raïm chardonnay no és aliè a Raimat. El celler el cultiva des de fa 50 anys i d’aquestes vinyes de la DO Costers del Segre en neix el Raimat Castell, un vi amb el que es commemoren els origen de la marca que sorgeix d’un escut gravat en pedra i que es va trobar fa més de cent anys.

El celler Raimat de la DO Costers del Segre

!–akiadsense–>

Aquest chardonnay viu del passat però amb els peus ben plantats al present i mirant cap al futur. Així és un vi ecològic, apte per vegans i amb una acurada elaboració. Un procés que comença amb la feina a la vinya. Es manté una coberta vegetal d’espècies autòctones que afavoreixen la riquesa biològica, es fan servir tècniques de reg deficitari controlat, la confusió sexual per controlar algunes arnes i els mapes de maduració. Tot plegat per afavorir la riquesa biològica i la maduració homogènia dels raïms al cep.

Vinyes de Raimat

!–akiadsense–>

L’elaboració també es molt precisa. La verema es fa en tres fases: la primera quan els raïms tenen un alcohol potencial del 12% per aconseguir els gustos cítrics, la segona amb un 13% d’alcohol a la recerca del records gustatius tropicals i la tercera amb un 14% d’alcohol per arribar al gust d’albercoc madur.

Per preservar les aromes pròpies del chardonnay i evitar oxidacions, els raïms s’han entrat de nit al celler per mantenir-los a baixa temperatura. I un cop fermentats per separat els raïms de cada una de les fases, se’n fa la barreja dels tres

És un vi estiuenc, fresc, que convida a beure’s amb un plat de pasta i marisc i també amb arrossos, carns blanques i peixos. El preu de venda al públics és de 6’99 € i en trobareu més informació seguin aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa