VadeVi
Raimat comença la temporada de verema amb el chardonnay
  • CA

El celler Raimat ha iniciat la temporada de verema amb la seva tradicional recol·lecció manual nocturna, que aquest any es preveu d’excel·lent qualitat. Amb una extensió de més de 2.000 hectàrees de vinya pròpia i la totalitat de la seva producció certificada com Viticultura Sostenible, Raimat comença la seva verema recollint raïm de la varietat chardonnay que es destina a l’elaboració de cava. El celler prosseguirà amb la verema de ceps destinats a l’elaboració de vins blancs que s’allargarà fins a mitjans del mes d’octubre i que finalitzarà amb la recol·lecció del raïm negre.

El producte recollit en aquesta jornada nocturna, que seguirà les pròximes setmanes, arribarà al mercat en aproximadament un any i mig. Segons Xavier Farré, director de viticultura de Raimat “la previsió és excel·lent, si tot surt segons l’esperat el consumidor notarà la millor expressió d’aromes i gustos en els vins Raimat”.

Aquest aspecte ve determinat per les bones condicions climàtiques d’aquest any, que han ajudat a preservar la sanitat al camp i ha atorgat una molt bona maduració inicial. Gràcies a aquesta verema a mà i de nit, l’equip de viticultura de Raimat pot seleccionar el raïm cep a cep per tal d’assegurar uns vins equilibrats i persistents. A més, la recol·lecció nocturna afavoreix a preservar les aromes i evita fermentacions no desitjades.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa