VadeVi
Sisquella 2013: Mestissatge de blancs a Les Garrigues

Sisquella 2013

Celler Clos Pons

Preu aproximat: 12 €

Etiquetat en català

Web: clospons.com

El celler Clos pons fou construït a Albages, un poble als peus del riu Set al centre de les Garrigues, on l’alçada a nivell del mar no sobrepassa els 400m. Aquest indret àrid, de clima continental té una escassa pluviometria (150- 300l/m2), pel que es considera semidesèrtic. Els cultius principals són l’arbequina i l’atmetller, però la vinya els acompanya en l’aventura agrícola de terrenys tan escanyolits.

L’última varietat que esperaríem trobar en terres tan eixutes seria la gallega albarinyo, varietat predominant a Rias Baixas però Clos Pons la cultiva estòicament a Les Garrigues i ens la ofereix en cupatge amb Garnatxa blanca.

Or, seria la definició cromàtica d’aquest vi que impregna les parets de la copa de llàgrimes exageradament denses. La primera impressió olfactiva és de pastisseria, amb la mantega fornejada d’una ensaïmada recent cuita, amb tocs de matafaluga. El nostre nas capta la dolçor i els records aromàtics de préssecs i llimona de l’Albariño, que es fonen amb la melositat de la Garnatxa blanca.

La Garnatxa ha estat de 4 mesos en roure francès conjuntament amb les seves lies, l’agitació de les quals ha conferit al vi una untuositat extrema, incrementant la untuositat o sensació mantecosa, i entrelligant els àcids naturals del vi. Finalment destaca el protagonisme del roure francès aportant notes torrades, de vainilla, o inclús coco ratllat.

El pas per boca és càlid i agrairia un xic més d’acidesa, tot i sent un vi immens d’amplitud de boca, presumint de tanins sense cap aresta d’amargor ni sequedat.

Sorprèn el treball d’aquesta varietat septentrional en una zona tan eixuta, de sòls argilo-calcaris pobres en matèria orgànica. Tot i així, l’albariño s’ha sabut maridar perfectament amb la garnatxa blanca, complementant-se entre elles perfectament, fent del Sisquella 2013 un mestissatge varietal molt ben trobat.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa