VadeVi
Tomàs Cusiné: “Després d’aquesta crisi haurem de treballar per recuperar la confiança”
  • CA
La poda al celler Batlliu de Sort de la DO Costers del Segre
La poda al celler Batlliu de Sort de la DO Costers del Segre

!--akiadsense-->

La DO Costers del Segre, com totes, acusa i molt fort la crisi del coronavirus. Els cellers fan mans i mànigues per mantenir les feines a la vinya mentre veuen com s’han anul·lat totes les comandes i les estrades econòmiques s’han parat dràsticament.

La mateix estructura de la denominació d’origen s’ha vist afectada. La secretària de la denominació d’origen Imma Sierra està confinada a Igualada, mentre la resta va teletreballant com pot.

El seu president, Tomàs Cusiné, en declaracions a Vadevi explica que “aquest 2020 serà un any en blanc perquè el que no s’haurà venut durant aquestes setmanes o mesos, ja no es recuperarà mai”.

Els cellers estan acabant d’embotellar amb totes les dificultats que suposa tenir molt presents les mesures d’higiene i seguretat, a la vinya es fan torns “a la DO Costers de Segre estem acabant de podar” explica Cusiné però les vendes s’han parat de cop.

“En exportació encara surt alguna comanda, però molt poca cosa perquè als llocs on venem també s’estan posant en marxa les restriccions que vivint aquí. És un parada pràcticament total”, afegeix.

Però Cusiné pensant en la sortida d’aquesta crisi assegura que “la incertesa és el mal més gran ara mateix, i sobretot la confiança. No sabem que passarà un cop passi tot això. Què passarà amb els restaurants i amb els bars i botigues especialitzades? La gent hi anirà? La gent té por i sent realistes hem de calcular entre dos i tres mesos perquè la gent recuperi la confiança”.

La venda de vi per internet és una de les sortides que s’estan plantejant tot i que no servirà per compensar, de moment, la pèrdua amb les vendes d’aquestes setmanes. En aquests sentit Cusiné vaticina que després d’aquesta crisi “potser la venda online es convertirà en un veritable punt fort dels cellers”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa