VadeVi
Tomàs Cusiné és el nou propietari de Castell del Remei
  • CA

Castell del Remei comença una nova etapa amb Tomàs Cusiné com a propietari i compta també amb una nova direcció professionalitzada. La voluntat de l’enòleg és la de renovar la seva imatge, redoblar l’aposta per la qualitat de tots els vins de la gama –respectant la seva personalitat i estil–, reestructurar la vinya i reacondicionar les instal·lacions de la finca per potenciar els seus nombrosos atractius enoturístics. El propietari, qui a la dècada dels 80 ja va contribuir decisivament a la definició del perfil dels vins del celler, acull el projecte amb l’objectiu de convertir a la cinquena marca de vi més antiga d’Espanya i el primer celler català concebut segons el model châteaux bordelès; en una marca pionera i el seu celler, en un destí enoturístic.

Castell del Remei

Amb més de dos segles d’història, Castell del Remei va iniciar la seva activitat vinícola l’any 1780 a Penelles (Lleida) amb el propòsit d’elaborar vins de criança de qualitat. Les privilegiades condicions geoclimàtiques de la propietat i el disseny de les instal·lacions -sense parangó a la Catalunya de finals del segle XVIII- el van distingir com al primer celler català concebut segons el model dels admirats châteaux bordelesos. Sota la direcció de Tomàs Cusiné i emparada a la DO Costers del Segre, el celler elabora tres vins negres -Gotim Bru, Oda i 1780- i dos blancs -Gotim Blanc i Oda Blanc-. Encara que Castell del Remei centra la seva activitat en l’elaboració de vi, és molt més que un celler. El complex d’edificis que envolten la finca gaudeixen d’un encant que rebel·la la llarga història de la propietat, que es desenvolupa i creix també com destí enoturístic únic a la denominació.

Tomàs Cusiné

És un dels enòlegs i empresaris viticultors amb més projecció de Catalunya, i alguns especialistes el consideren un dels millors assembladors de vins de l’Estat. Es va iniciar en el món del vi després que la seva família adquirís Castell del Remei, el 1982. L’any 2003 s’allunyà de l’empresa familiar per engegar els seus propis projectes: els cellers Tomàs Cusiné i Cara Nord, en els quals va poder posar en pràctica les seves pròpies idees sobre viticultura i enologia i impulsar els principis ecològics, el màxim rigor qualitatiu i la innovació tècnica a través de la recerca. Anys desprès va tornar a Castell del Remei i en va assumir la màxima responsabilitat en la direcció per continuar consolidant el rumb d’aquest celler històric reestructurant-ne les vinyes, renovant la imatge dels vins i potenciant l’atractiu enoturístic de la finca.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa