VadeVi
Tres cellers de Costers del Segre faran un nou vi solidari
  • CA
Els responsables de Gra de Sorra, el vi solidari en benefici d'Afanoc
Els responsables de Gra de Sorra, el vi solidari en benefici d’Afanoc

Els cellers lleidatans Lagravera d’Alfarràs, Mas Blanch i Jové de la Pobla de Cérvoles, Terrer de Pallars de Figuerola d’Orcau, el seu distribuïdor Jordi Hortet de Casa Badio, i la consultoria de comunicació gastronòmica Como Pomona han presentat el cupatge del nou vi Gra de Sorra que de forma altruista elaboraran aquest 2018 a benefici d’Afanoc.

Lagravera ha aportat una garnatxa que afirmen que destaca per ser “molt fresca i fruitosa. Amb aromes de fruites vermelles, magranes, pebre blanc molt evidents donada la seva joventut, amb un taní molt rodó, ben posat i golós”, segons ha explicat el director del celler d’Alfarràs.

Per la seva banda, Mas Blanch i Jové ha fet un ull de llebre de la Vinya La Fumada a 712 metres d’altura. “És un vi de color rubí intens. Molt afruitat, surten aromes de fruita vermella, cireres i móres. En boca és carnós, potent, amb unes notes vegetals, afruitades i un toc d’espècies final”, puntualitza Sara Jové.

Núria Bigorra de Terrer de Pallars ha explicat que ells han volgut sumar un cabernet sauvignon que va ser “veremat a mà, i ha fet maceració prefermentativa durant quatre dies. És un vi amb frescor i molta fruita”. La parcela de cabernet està situada a 780m d’altitud i conduïda en vas.

Ivan Gallego, enòleg de Lagravera ha explicat que el resultat final d’aquest cupatge ara es criarà durant uns mesos en bóta de roure, abans d’arrodonir-se en ampolla. Però que “ja podem constatar que es tracta d’un vi amb molta força, caràcter meridional i de zona benevolent amb hores de sol. Un vi mai elaborat que mostra perfectament la força i l’ànima amb la qual s’ha concebut el projecte solidari Gra de Sorra”, explicava. “Sorprèn la seva expressivitat, volum i estructura, on la intensitat en el color i aroma fa que ens evoqui a la idea d’un vi que ha tingut una important criança”, afegeix Gallego.

Els tres cellers van organitzar diferents veremes col·laboratives al setembre i octubre de 2017, amb familiars, amics i públic en general que es van voler sumar a la iniciativa i participar en l’elaboració d’aquest vi des de les vinyes, del qual se’n faran 1.000 ampolles.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa