
Els cellers lleidatans Lagravera d’Alfarràs, Mas Blanch i Jové de la Pobla de Cérvoles, Terrer de Pallars de Figuerola d’Orcau, el seu distribuïdor Jordi Hortet de Casa Badio, i la consultoria de comunicació gastronòmica Como Pomona han presentat el cupatge del nou vi Gra de Sorra que de forma altruista elaboraran aquest 2018 a benefici d’Afanoc.
Lagravera ha aportat una garnatxa que afirmen que destaca per ser “molt fresca i fruitosa. Amb aromes de fruites vermelles, magranes, pebre blanc molt evidents donada la seva joventut, amb un taní molt rodó, ben posat i golós”, segons ha explicat el director del celler d’Alfarràs.
Per la seva banda, Mas Blanch i Jové ha fet un ull de llebre de la Vinya La Fumada a 712 metres d’altura. “És un vi de color rubí intens. Molt afruitat, surten aromes de fruita vermella, cireres i móres. En boca és carnós, potent, amb unes notes vegetals, afruitades i un toc d’espècies final”, puntualitza Sara Jové.
Núria Bigorra de Terrer de Pallars ha explicat que ells han volgut sumar un cabernet sauvignon que va ser “veremat a mà, i ha fet maceració prefermentativa durant quatre dies. És un vi amb frescor i molta fruita”. La parcela de cabernet està situada a 780m d’altitud i conduïda en vas.
Ivan Gallego, enòleg de Lagravera ha explicat que el resultat final d’aquest cupatge ara es criarà durant uns mesos en bóta de roure, abans d’arrodonir-se en ampolla. Però que “ja podem constatar que es tracta d’un vi amb molta força, caràcter meridional i de zona benevolent amb hores de sol. Un vi mai elaborat que mostra perfectament la força i l’ànima amb la qual s’ha concebut el projecte solidari Gra de Sorra”, explicava. “Sorprèn la seva expressivitat, volum i estructura, on la intensitat en el color i aroma fa que ens evoqui a la idea d’un vi que ha tingut una important criança”, afegeix Gallego.
Els tres cellers van organitzar diferents veremes col·laboratives al setembre i octubre de 2017, amb familiars, amics i públic en general que es van voler sumar a la iniciativa i participar en l’elaboració d’aquest vi des de les vinyes, del qual se’n faran 1.000 ampolles.