VadeVi
Joan Esteve, Raimat: «Tenim expectatives boníssimes en la collita d’enguany»
  • CA

Aquest dilluns 8 d’agost, Raimat dóna la benvinguda a la campanya de la verema 2016 amb la tradicional recollida nocturna. “Collir de nit, a menys temperatura, permet conservar millor les propietats organolèptiques del raïm i estalviar en frigories quan entres la producció al celler, amb la qual cosa la despesa d’energia és menor”, explica Joan Esteve, Director Tècnic de Viticultura de la marca.

Ja són molts els anys que el celler de Ponent (DO Costers del Segre) aposta per pràctiques sostenibles, tot i que aquestes no són exclusives de la campanya de la verema. De fet, són líders europeus en viticultura sostenible, un exemple a seguir que certifica la mateixa Agència Europea Mediambiental. “La nostra és una filosofia de treball -explica Esteve- que ara suposa un cost i una inversió important, però que a la llarga es traduirà en menors costos a escala global (producció, elaboració, etc). Anem darrera d’un sistema que sigui totalment equilibrat”.

Avui doncs, cap a quarts de nou del vespre, l’equip de collidors s’estrenarà amb el chardonnay que utilitzaran per a l’elaboració de Cava i continuaran amb la mateixa varietat que s’utilitzarà per a fer els vins tranquils. “Comencem ara a principis d’agost amb les varietats blanques i acabarem a mitjans d’octubre amb les negres, com el merlot o el cabernet. Som dels cellers més primerencs en iniciar la campanya i dels més tardans en acabar-la”, diu el Director Tècnic.

Les instal·lacions de Raimat, a terres de Ponent

Pel que fa a la previsió de la collita d’enguany, tot i que en diversos punts del territori català se senten queixes per les condicions climatològiques que poden afectara la qualitat i quantitat del raïm, a can Raimat els passa tot al contrari: “Per a nosaltres, aquest ha estat un any perfecte per fer vins de gran qualitat. Comparat amb altres anys, hem tingut més pluja de l’habitual i un estiu relativament fresc sense grans calorades. Una climatologia excepcional que ens fa tenir boníssimes expectatives”, diu satisfet Esteve.

El futur de Raimat està ple de nous projectes que volen reforçar la seva aposta per l’ecologia i la sostenibilitat mediambiental. “Volem deixar un món millor del que hem trobat i és un luxe treballar en un entorn i un celler on existeix aquesta sensibilitat”, diu. “Els propers anys seguirem apostant per l’estalvi d’energia, per millorar la biodiversitat, per reforestar zones ermes… Nosaltres no gestionem només parcel·les de vinya de forma individual, sinó que ens preocupem pel territori on hi són, i això ens demana un alt gran de responsabilitat que oferim amb totes les garanties”, conclou Joan Esteve.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa