VadeVi
VÍDEO | Rutes de vi i enoturisme per assaborir les comarques de Lleida
  • CA

Cada cop són més les propostes que conviden a visitar Lleida i descobrir-hi els seus encants. S’organitzen activitats per a tota la família, per a grups d’amics o per a persones soles, i des de vessants o aproximacions tant diferents com complementàries.

El ventall passa per l’opció de passejar o perdre’s entre vinyes, per conèixer la història i els orígens de la quarantena de cellers que hi ha actius en l’actualitat al territori; per tastar les diferents tipologies de vins que s’hi produeixen, entre blancs, negres, rosats o escumosos.

S’hi suma la proposta de deixar-se guiar per edificis emblemàtics que formen part del seu patrimoni. I com l’oferta és àmplia, la recomanació és que l’agenda no es limiti a un sol dia, ja que no hi falten tampoc les ofertes per dormir i menjar, que permeten gaudir de cuina local i tradicional basada en els productes de proximitat i temporada.

Frame del vídeo on s’hi veu una panoràmica de vinyes des de l’aire

Nou vídeo de la Ruta del Vi de Lleida – DO Costers del Segre

L’entitat que organitza totes aquestes activitats, la Ruta del Vi de Lleida – DO Costers del Segre ha editat un nou vídeo per a donar a conèixer totes aquestes propostes. Convida a gaudir d’una “ruta d’experiències”, de participar en festes del vi, descansar i recuperar-se en algun dels allotjaments i restaurants del territori; comprar vins a les enoteques, apuntar-se a una visita guiada… Tot i més, per descobrir aquest territori i gaudir del seu patrimoni arquitectònic, cultural i social que conserva aquest llarg llaç amb el món vitivinícola.

La DO Costers del Segre

La Denominació d’Origen Costers del Segre es fa fundar l’any 1986 i des d’aleshores, ha estat sempre “en constant evolució”. Així ho comparteixen també en aquest vídeo, on també destaquen que el territori de la DO el conformen set zones “amb personalitat pròpia”, on funcionen una quarantena de cellers; que les vinyes estan envoltades de vinya i bosc i fan menció especial al fet que ha estat la primera a tenir un programa de sostenibilitat propi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa