VadeVi
Els vins de Costers del Segre es mesuren en un concurs

Un concurs de vins té per objectiu diverses fites. D’una banda, avaluar la qualitat general dels productes que hi competeixen i alhora, posar el termòmetre sobre un territori vitivinícola determinat. De l’altra, esdevé una eina més de comunicació i difusió del territori a través de productes o entitats que, per un motiu o altre, hi ha destacat.

El Consell Regulador de la Denominació d’Origen Costers del Segre persegueix aquests objectius quan decideix posar en marxa un certamen que promogui i prestigiï els vins que surten al mercat sota la seva empara. Serà la primera edició i se celebrarà a finals de novembre a Lleida.

Vinyes, Castell del Remei
Paisatge de vinyes del celler Castell del Remei | Foto: Ruta del Vi de Lleida

Un concurs obert a tothom

La jornada de tast està prevista per dilluns dia 28 de novembre i comptarà amb un jurat professional que posarà nota a través d’un tast a cegues, a totes i cadascuna de les mostres que s’hi presentaran; tot plegat, sota la direcció del sommelier i director dels Premis Vinari Ramon Roset. De fet, com vol ser un concurs inclusiu facilitarà que puguin participar tots i cadascun dels cellers que elaboren i embotellen vins al territori oferint la inscripció gratuïta.

Sigui com sigui, un cop decidits a presentar-hi vins, els cellers es trobaran amb les següents categories:

  1. Vins blancs joves (anyades 2021 i 2022 amb un màxim de 3 mesos de criança)
  2. Vins blancs amb criança (vins amb una criança superior als 3 mesos)
  3. Vins rosats
  4. Vins negres joves (anyades 2021 i 2022 amb un màxim de 3 mesos de criança)
  5. Vins negres amb criança (vins amb una criança superior als 3 mesos)
  6. Vins escumosos.

Com a fi de festa, una gala de lliurament de premis

El certamen s’ha concebut també per donar la màxima visibilitat als vins del territori, de manera que sumat a la jornada tècnica se celebrarà un acte de lliurament de premis al qual es donarà tota la difusió possible. Durant la Gala, en data i lloc encara per determinar, es repartiran els següents guardons.

Premi al millor vi, segon i tercer classificat de cada categoria; també es reconeixerà el millor vi blanc monovarietal de macabeu, i el vi que obtingui la puntuació més alta d’entre tots els participants, serà proclamant millor vi de la DO Costers del Segre de 2022.

D’altra banda, també hi haurà un premi especial que reconeixerà una persona o entitat que hagi fet mèrits en favor de la sostenibilitat i en benefici i respecte pel medi ambient.

El projecte està organitzat per la DO Costers del Segre i compta amb el suport del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa