VadeVi
Tocs de Vi aplega 10.000 persones a tastar els vins de la DO Empordà
  • CA

En només tres edicions la fira ‘Tocs de vi de l’Empordà’ s’ha consolidat com un dels esdeveniments enogastronòmics més importants de les comarques gironines. Durant aquest cap de setmana, la fira celebrada a la plaça Independència de Girona ha registrat l’assistència d’unes 10.000 persones que han maridat els vins de la DO Empordà amb les tapes elaborades pels restaurants i bars de la de l’emblemàtica plaça gironina. Durant els tres dies, els assistents han consumit prop de 50.000 degustacions.

Segons els resultats d’una enquesta elaborada pel Consell Regulador de la DO Empordà, un 45% dels assistents són de Girona, mentre que un altre 30% de públic prové d’altres localitats gironines. Destaca l’elevada assistència de visitants estrangers a la ciutat que representen un 15% del total. Finalment, el 10% restant corresponen a persones procedents de la demarcació de Barcelona. Dels resultats de l’enquesta també destaca el grau de fidelització de bona part del públic ja que el 40% assegura que ja havia assistit a la fira en edicions anteriors.

Aquest any i com a novetat també s’han programat tastos guiats gratuïts dels vins empordanesos a càrrec de la sommellier Laura Masramon. Les sessions han despertat un gran interès i s’han esgotat totes les places.

Al llarg de tres dies, els cellers de la DO Empordà han ofert una completa selecció de vins blancs, rosats, negres i dolços i, en la majoria de casos, també han presentat vins de les nova anyada. De la seva banda, els restauradors de la plaça Independència han proposat un assortiment cosmopolita de degustacions culinàries que inclouen tapes de cuina catalana, mediterrània o creativa, entre altres.

‘Tocs de Vi de l’Empordà a Girona’ està organitzat per la DO Empordà i l’Associació de Bars i Restaurants de la plaça de la Independència de Girona, i amb la col•laboració de l’Ajuntament de Girona; el Fons Europeu de Desenvolupament Rural i el Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa