VadeVi
El celler Espelt acull la presentació d’un llibre homenatge a Deulofeu
Francesc Pujols. Pròleg Deulofeu

!--akiadsense-->

El llibre “Pròleg de la matemàtica de la història d’Alexandre Deloufeu” de Francesc Pujols (1882-1962), estudi i edició d’Alba Padrós i Max Pérez Muñoz es presentarà aquest divendres dia 1 de febrer a l’Espai d’Art del celler Espelt.

El llibre és un homenatge a l’amistat de Pujols i Alexandre Deulofeu (1903-1978), un filòsof i un historiador: l’un, el fundador de la “pantologia”; l’altre, el descobridor de la “matemàtica de la història”. Pujols va prometre un pròleg per a l’obra de Deulofeu, un comentari filosòfic de la matemàtica de la història, la teoria que l’autor va elaborar sobre les civilitzacions i els cicles històrics i que va desenvolupar en disset volums.

D’aquest pròleg, que ja s’anunciava al primer llibre de la teoria del figuerenc, no se’n sabia res. Alguns l’havien considerat una boutade més de Pujols, d’altres, quasi una llegenda. Ningú sabia amb certesa si existia. Ara, però, es presenta el llibre amagat des de fa 70 anys a la Torre de les Hores, la residència del filòsof a Martorell i actualment seu de la Fundació Francesc Pujols.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa