Celler: Mas Llunes

Preu aproximat: 7 €

Etiquetat en català

Web: masllunes.es

Les vinyes del celler Mas Llunes es troben al peu del Paratge Natural d’Interès Natural de l’Albera, en alçada, i en zones dominades per les roques metamòrfiques del Pirineu (esquists i pissarres) que canvien, quan ens movem cap a la vall, en un terreny amb un caràcter més mediterrani, amb zones alzineres i matollars amb brolles d’estepa i garriga.

El paisatge aspre i irregular, acariciat per fortes ràfegues de tramuntana i caracteritzat per un clima clarament mediterràni, presenta les condicions climatològiques idònees per al conreu d’aquest vi.

I d’aquí en surt el Cercivm 2014, un vi que ens sorprèn per les nombroses i primes llàgrimes que decoren la copa en girar-la suaument. Tonalitats cirera picota amb reflexes granats vesteixen aquest vi empordanès amb una intensitat mitja-alta.

Fruites madures, com la pruna roja, les cireres i les mores inunden una primera impressió en nas. Alhora, Cercivm revela tocs de resina, romaní i sàlvia seguit de lleugeres notes dolces de vainilla i maduixa confitada.

En oxigenar la copa amb lenta agitació, sorgeix la vivesa i frescor que expressen aquestes vinyes que viuen en terrenys pobres més aviat àcids i pobres en matèria orgànica.

Cercivm veremat al 2014, criat en roure francès d’Allier durant 3 mesos, mostra bon equilibri entre la lleugeresa de l’anyada i la força esperada en un vi empordanès.

La tipicitat, llepolia i dolça fragància especialment afruitada de la garnatxa és molt present en el tast, reforçat amb el caràcter especiat del samsó, completant-se amb petites proporcions de syrah i cabernet sauvignon que aporten matisos cromàtics i aromàtics.

Atenció, la percepció del grau alcohòlic podria mostrar-se excessiva si oblidem tastar-lo a la temperatura adequada d’uns 18ºC. Els tanins se’ns presenten encara joves i vius, demanant força aeració en copa per perdre la sequedat i suavitzar el paladar tot presentant bona amplitud de boca amb lleugera persistència. Relativament jove, aquest vi augura molts mesos de vida òptima.

Cercivm es una aposta atractiva com a vi negre per època estiuenca gràcies a la seva vivesa i elegància, que satisfarà als amants dels tanins en ple estiu.




Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa