VadeVi
La DO Empordà enfila els seus vins fins a 3.000 metres
  • CA
Tast de vins al Puigmal

!–akiadsense–>

El Consell Regulador de la DO Empordà celebra el 21 de juliol el 9è Tast de vins d’alçada al Puigmal amb l’objectiu de situar els vins empordanesos al sostre de les comarques gironines, a gairebé 3.000 metres d’altitud. Un gest simbòlic que vol posar de manifest l’esforç dels productors empordanesos per millorar els seus vins i la intenció de situar-los el més amunt possible.

Enguany, els cellers que participen en la iniciativa són AV Bodeguers, Celler Arché Pagès, Celler Brugarol, Mas Llunes, Oliveda i Vinyes dels Aspres. Cada celler aporta un dels seus vins al tast. La jornada s’iniciarà a un quart de deu del matí amb la sortida des del Coll de Fontalba. Cap al migdia, hi ha prevista l’arribada al cim on es farà el tast de vins. La cloenda i l’inici del descens està previst cap a la una de la tarda.

El consell regulador empordanès i els cellers organitzen l’activitat amb la col·laboració del Centre Excursionista Empordanès i l’Associació Excursionista Cabirols Roses.

Inscripcions, preus i recomanacions

Les inscripcions es poden gestionar a través del web www.doemporda.cat fins al 18 de juliol, omplint el formulari corresponent al web de la DO Empordà. El preu de l’activitat és de 8€ per a les persones que no tinguin assegurança de muntanya. Els que disposen d’assegurança només han d’abonar 5€. El mateix dia de l’activitat només es podran inscriure les persones que disposin d’assegurança de muntanya. En cas de mal temps, l’activitat s’anul·larà.

Cal tenir una preparació física mínima, ja l’activitat inclou unes tres hores d’ascens i dues de descens. Cal dur roba, calçat i mitjons adequats. Així mateix cal portar menjar de ruta (esmorzar i dinar), bastons per caminar, folre polar, anorac o impermeable amb caputxa, barret o gorra amb visera, ulleres de sol, protecció solar i labial, cantimplora amb 1,5 litres d’aigua, farmaciola bàsica (iode, tiretes, pegats per a butllofes).

Programa

-3/4 de 9 del matí

Inscripcions i repartiment de la copa per al tast

-1/4 de 10 del matí

Sortida puntual des del Coll de Fontalba. Ascensió i esmorzar en ruta -12 del migdia

Benvinguda al cim i exposició dels vins a tastar

-1/4 d’1 del migdia.

Brindis de vins de la DO Empordà. Obertura del tast a tothom.

-1/4 de 2 del migdia

Cloenda: Visca el vi de l’Empordà! i inici del descens.

Al final del recorregut, hi haurà un petit punt de venda.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa