El Consell Regulador de la DO Empordà ha celebrat a Girona el lliurament de la sisena edició dels guardons Lledoner d’Or i Bacus Emporità, es concedeixen cada any a persones, institucions o establiments que destaquen per la seva promoció o defensa dels vins empordanesos. L’edició s’havia de celebrar el 2020 però es va haver d’ajornar a causa de la pandèmia. Al lliurament, a la Casa de Cultura de Girona, hi han assistit cellers, restaurants i altres entitats i persones relacionades amb el món del vi i ha comptat amb la presència de les principals autoritats gironines: la delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral; el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; i la regidora de Salut i Seguretat en el Treball de l’Ajuntament de Girona, Eva Palau, així com la directora general d’Agricultura i Ramaderia, Elisenda Guillaumes.

El guardonat del Bacus Emporità 2020 ha estat l’exdirector gerent del Grup Costa Brava Centre, Martí Sabrià, que ha estat impulsor de diverses campanyes gastronòmiques: la garoinada de Palafrugell, la gamba de Palamós, la fira degana de vins de Catalunya, que avui té lloc a Palafrugell, o els Sopars Maridats que cada any celebren conjuntament els restauradors de la Cuina de l’Empordanet i els cellers de la denominació i que s’ha consolidat com un dels esdeveniments enogastronomics més reconeguts i exitosos de les comarques gironines. La DO Empordà ha valorat la decidida contribució d’aquest expert en turisme i hostaleria en la promoció dels vins empordanesos amb diverses iniciatives que també han contribuït a estructurar la variada oferta enoturística que actualment ofereix el territori.

Enguany, l’establiment o empresa premiada amb el Lledoner d’Or 2020 pel seu decidit suport als vins de la DO Empordà ha estat el restaurant Llevataps, de Girona, que va tancar les portes durant la pandèmia. El guardó s’ha lliurat a Joan Borrell, impulsor d’aquest establiment que oferia una carta formada exclusivament per vins empordanesos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa