VadeVi
La DO Empordà va vendre prop de 6 milions d’ampolles el 2018
Vi de la DO Empordà

!--akiadsense-->

La Denominació d’Origen Empordà va assolir el 2018 un nou rècord de vendes. Els cellers empordanesos van vendre l’any passat un total de 5.939.296 ampolles a tot el món, una xifra que representa un increment del 6% respecte a l’any anterior amb un augment especialment significatiu a Catalunya, amb un 9%.

Els resultats del 2018 confirmen la tendència a l’alça en la comercialització dels vins empordanesos dels darrers anys. En l’última dècada, les vendes dels cellers DO Empordà no han parat de créixer amb increments continus. Només en els últims cinc anys aquest augment s’ha situat en el 22’92% respecte a les 4’8 milions d’ampolles comercialitzades el 2013.

Per tipologia de vi, el negre continua sent la varietat més venuda amb 3’3 milions d’ampolles el 2018, pràcticament la mateixa quantitat que l’any anterior. En segon lloc, els vins blancs amb 1’5 milions d’ampolles venudes i un increment del 14%. Cal destacar l’augment del 19% de les vendes dels vins rosats amb 863.113 ampolles comercialitzades. Els vins dolços es mantenen prop de les 100.000 unitats venudes.

El mercat gironí continua concentrant la majoria de les vendes de la DO Empordà, amb un 44% del total; seguit de la resta de Catalunya, amb un 32%; un 11% a les exportacions; un altre 11% al celler, i un 2% a Espanya.

Els vins s’exporten a una cinquantena de països

Al llarg de l’any passat, 637.078 ampolles amb el logotip de la DO Empordà es van destinar a l’exportació. Els principals importadors dels vins empordanesos són Suïssa, Estats Units, Alemanya, Canadà, Països Baixos, Bèlgica, Xina, França, Regne Unit i Andorra. En conjunt, els cellers empordanesos exporten els seus vins a prop d’una cinquantena de països.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa