VadeVi
El festival Vinyasons incrementa territori i experiència gastronòmica

Des de l’1 de juliol fins al 5 d’agost torna una nova edició de VinyaSons, el festival de música de petit format que va començar centrat als cellers del Penedès i que ha anat incrementat el seu abast territorial en cada edició. Si a la de 2015, VinyaSons s’ampliava al Bages, la de 2016 suposa un augment territorial i, per tant, de DO participants, amb l’aportació del Priorat i l’Empordà. El Festival VinyaSons és, segons els organitzadors, una proposta única, innovadora i diferent que aporta un valor cultural de qualitat dels cellers que hi participen.

Durant els caps de setmana de juliol i la primera setmana d’agost, el Festival VinyaSons proposa 7 espectacles musicals, a 13 cellers, amb artistes com Las Migas, Gemma Humet, Quartet Melt o Celeste Alías, entre d’altres, acompanyats de visita als cellers, i tast gastronòmic, tot reivindicant-los com a espais de gran potencial com a “contenidor artístic”, tant per “la seva ubicació, com per la seva arquitectura i condicions acústiques”.

Marius McGuinness, director artístic del festival VinyaSons, destaca que a l’edició 2016 del festival hi ha novetats importants. “S’incrementa l’abast territorial i per tant hi haurà més varietat dels cellers participants; es dóna més importància a l’experiència gastronòmica; s’augmenta la varietat d’estils i gèneres dels espectacles musicals i hi ha més concentració de les dates del festival en juliol i agost”.

El festival de petit format, que va tenir l’àrea principal d’actuació al Penedès, ha anat incrementant el seu abast territorial en cada edició. En aquesta 4a convocatòria els concerts se celebren a cellers de quatre DO: Penedès, Empordà, Bages i Priorat. “Aquest increment de territoris suposa, necessàriament, un augment en la varietat de cellers que hi participen tot i que tots ells tenen una mateix objectiu: posar en relleu la seva activitat enoturística”.

Però potser la novetat més evident per als assistents als concerts serà la gastronomia. “El mateix cartell del festival és un bon exemple de la cura que s’ha posat en la selecció de la gastronomia, que s’associarà a cada celler i espectacle musical”, destaca McGuinness. La creativitat serà del jove xef Ferran Sogorb, cap de cuina de l’INS, Escola d’Hosteleria, Turisme i Indústries Alimentàries de Barcelona.

Quant a les dates del festival, si en anteriors edicions els concerts s’allargaven des de juny fins a l’agost, “enguany hem volgut concentrar tots els espectacles en els caps de setmana de juliol i la primera setmana d’agost per una millor coordinació entre les actuacions musicals i els cellers, principalment”.

13 cellers. 13 espectacles. 7 grups musicals

Els cellers que hi participen són: Can Bas, Codorniu, Gramona, Llopart, Mas Rodó, Segura Viudas, Torelló, Torreblanca, Vilarnau, Martín Faixó, Abadal, Oller del Mas i Clos Figueras.

Trobareu tota la informació aquí

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa