El Consell Regulador de la DO Empordà organitza aquest dissabte 7 de maig a Figueres la segona edició de la “Jornada Vi Dolç Empordà”, una proposta monogràfica dedicada als seus vins dolços. La iniciativa inclou sessions de maridatges, una fira de venda i degustació i tallers de còctels. Amb aquesta iniciativa, la DO pretén reivindicar aquests productes empordanesos, mostrar la seva versatilitat com a beguda i promoure’n el seu consum (moderat). La jornada proposa experiències als seus visitants per donar a conèixer les aplicacions gastronòmiques dels vins dolços i visualitzar les seves possibilitats com a beguda social de referència en aperitius, postres i reunions o celebracions.

Durant la jornada, s’oferiran quatre sessions de maridatges de vins dolços amb aperitius salats i postres. Les sessions, d’uns 45 minuts de durada, tindran lloc al saló de descans del Teatre Municipal El Jardí de Figueres, en horari de matí i tarda. A cada sessió es tastaran tres vins dolços que es maridaran amb tres tapes. Els maridatges han estat elaborats pels sommeliers Clara Antúnez i Joan Benejam que també dirigiran les sessions. Els sommeliers han escollit moscatells, garnatxes joves i garnatxes soleres de cellers de la DO Empordà per maridar amb productes amb el segell ‘Girona Excel·lent’ i altres aliments de gran qualitat de productors empordanesos.

Fira a la Rambla

Una altra de les activitats destacades del ‘Vi Dolç Empordà’ és la fira de venda i degustació de vins dolços que tindrà lloc, de les 17.00h a les 21.00h, a la Rambla de Figueres. A la fira es podran tastar degus els vins dolços d’una desena de cellers DO Empordà i maridar-los amb altres productes.

Tallers de còctels de Gerard Ruiz, David Carreras i Manel Vehí

Una de les novetats d’enguany és la programació de tallers de còctels elaborats amb vi dolç que també tindran lloc a la Rambla durant la tarda del dissabte. Els bartenders gironins Gerard Ruiz (Cocktail Time), David Carreras (Maverick Cocktail Bar) i Manel Vehí (Boia Nit / DOBLE) seran els encarregats d’impartir aquests tallers. En aquesta edició també s’ha programat un taller familiar de còctels sense alchohol elaborats amb most.

Compra d’entrades

Les entrades, tant pels maridatges com pels tallers, es poden comprar al web de la DO Empordà a un preu de 5 euros. L’entrada a la fira és gratuïta i es podran adquirir tiquets de degustació a un preu de 5 euros. El taller familiar és gratuït però cal inscriure’s obligatòriament a info@doemporda.cat abans del 6 de maig al matí.

La 2a edició de la “Jornada Vi Dolç Empordà” està organitzada pel Consell Regulador de la DO Empordà amb la col·laboració de l’Ajuntament de Figueres, el Departament d’Agricultura i la Diputació de Girona.


Nou comentari