VadeVi
Creix un 70% el nombre d’enoturistes a la Costa Brava
Enoturisme Empordà

!--akiadsense-->

Segons les dades obtingudes pel club de màrqueting de la Ruta del Vi DO Empordà, el 2017 la Costa Brava va registrar 372.921 enoturistes, dels quals 50.297 van visitar els vint-i-set cellers de la Ruta del Vi DO Empordà, i 322.624 van anar als cinc museus que en són membres, la qual cosa ha representat un increment del 70,37 % respecte de l’any anterior.

Els mesos d’estiu van ser els mesos amb més afluència de visitants, coincidint amb la temporada turística alta a la Costa Brava. Es calcula que el cost mitjà de les visites va ser d’11 euros, i la despesa mitjana per enoturista als cellers, de 22 euros.

La Ruta del Vi de la DO Empordà, gestionada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, va tancar l’any 2017 amb 50.297 visitants en els vint-i-set cellers membres de la Ruta, xifra que ha augmentat en 2.947 visitants en comparació amb el 2016. L’adhesió del Jaciment Arqueològic d’Empúries i del Conjunt Monumental de Sant Pere de Rodes han contribuït a augmentar de manera rellevant les visites als equipaments culturals de la Ruta del Vi DO Empordà. Aquests dos equipaments, conjuntament amb el Museu del Castell de Peralada, Gran Recosind i el Museu del Suro de Palafrugell, van rebre 322.624 visitants el darrer any.

Tal com apunten les estadístiques, els mesos de juliol, agost i setembre van aplegar el major nombre de visitants, coincidint amb els mesos de més afluència turística a la Costa Brava. Aquestes xifres destaquen la importància dels cellers de la Ruta del Vi de la DO Empordà com a oferta complementària a la destinació i com un atractiu per als habitants de Catalunya duran tot l’any. El 62 % dels visitants provenen de Catalunya i el 38 % són turistes estrangers.

La Ruta del Vi DO Empordà aglutina un centenar d’empreses i entitats que treballen conjuntament per difondre l’enoturisme a la Costa Brava. El 2018, es prioritzarà la promoció de l’Empordà com a destinació enoturística als mercats prioritaris de Catalunya, la Gran Bretanya, Nord-Amèrica i els Països Nòrdics. En aquest sentit, aquest mes de març a Londres es durà a terme una presentació-dinar sensorial, –Tastemotion-, en què es farà una representació escènica i enogastronòmica de la Costa Brava, mitjançant un mapping i un àpat, per a agències de viatge especialitzades i periodistes. Al mateix temps, la destinació es promocionarà al Copenhagen Food Festival, a la Fira Mercat de Mercats i a la Mostra de Vins i Caves de Catalunya, a Barcelona. A més a més, aquest 2018 se celebrarà la cinquena edició del Vivid, que durant el mes d’abril transforma l’Empordà en el centre de l’enoturisme a Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa