VadeVi
Efímera del celler Espelt, el seu primer vi de l’any, ja es pot tastar
  • CA
Efímera del celler Espelt

!--akiadsense-->

!--akiadsense-->

Efímera és el primer vi de l’any del celler Espelt que ja es pot trobar a la botiga del mateix cellers i es podrà tastar a la Festa de Vi Novell de Vilaviniteca que es farà dijous dia 22 de novembre. És un vi monovarietal de lledoner, que és com li diuen a la garnatxa negra a l’Empordà, de raïm recològic i maceració carbònica, això vol dir que el raïm fermenta abans de ser aixafant per treure’n el most. Efímera 2018 és segons el mateix celler un vi delicat i agradable.

Coincidint amb la sortida d’aquest vi, des del celler Espelt aprofiten per fer balanç de la verema 2018 que asseguren serà recordada com una verema de gran qualitat i de bona producció, marcada per la sanitat del raïm i per un treball precís i preventiu en viticultura, durant tot l’any, que la climatologia ha respectat – tret d’un episodi de pluges intenses a l’agost – per poder veremar cada finca i varietat al punt de maduresa desitjat.

Així amb una mica més de detall des del celler de l’Empordà resumeixen l’any climatològic en tres estadis: Una primavera humida, perfecta per al creixement i la floració del cep, un estiu calorós que va frenar el creixement de la planta de manera natural i un final de maduració sec, sense malalties i ideal per a la maduració del raïm.

Els inicis de l’any van ser secs, entre desembre i abril. La brotació va ser correcta i els sòls, amb coberta vegetal, estaven preparats per reduir la competència, preveient una estació seca. Quan les vinyes van començar a despertar, la pluja va fer també acte de presència, el que va permetre un creixement vigorós de la panta i uns raïms sans.

La verema a Espelt

!--akiadsense-->

La floració va ser normal, sense interrupcions de pluja ni forta tramuntana, la qual cosa va permetre un creixement equilibrat de baies per raïm, a la majoria de varietats. Al juliol la temperatura va pujar i la humitat va caure. Les altes temperatures van aturar el creixement dels ceps i van determinar l’inici del verolat. A l’inici de l’etapa de maduració , la pluja va arribar a les zones més seques de Roses i va ser moderada a Rabós i Vilajuïga. A Roses, precisament, una forta tempesta d’aigua – sense calamarsa – va preparar les vinyes per al verolat, proveint d’humitat el sòl fins a la collita.

Des del verolat a la verema, la climatologia va transcórrer sense sobresalts. A principis d’agost es van collir les varietats més primerenques, essent una campanya tranquil·la i estable, amb raïms molt sans i sense la pressió de cap malaltia.

Al llarg de tot l’any, l’equip de viticultura d’Espelt Viticultors prepara les vinyes atenent a l’especificitat de cada cep, parcel·la i finca perquè la verema es desenvolupi en les millors condicions possibles.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa