Flow blanc 2015

Celler Sota els àngels

Preu aproximat: 10€

DO Empordà

Web: www.sotaelsangels.com

Flow es un vi blanc jove amb composició varietal peculiar. Una carinyena negra vinificada en blanc amb un 7% de picapoll blanc, quasi un blanc de noirs “>en versió vi tranquil. Una particular proposta del celler Sota els Àngels, situat a peu dels boscos les Gavarres, al Baix Empordà.

Visualment aquest cupatge sorprèn per les tonalitats d’or vell i coure. Un vi poc brillant degut a la lleugeresa de la clarificació i poca filtració, per respectar la seva integritat i personalitat.

El tast a cegues d’aquest vi es un repte: endevinar l’origen de les sensacions oposades que apareixen i desapareixen, en certa manera contradictòries …

“Un vi amb dues cares” defineixo tot examinant els atributs olfactius que ofereix aquest cupatge: la primera impressió son records de most recent premsat, amb certs tocs d’oxidació que recorden a poma ratllada, a sidra o inclús a plàtan madur batut. En una segona copa, el vi es presenta més fresc, predominant la poma molt verda i certs tocs vegetals herbacis.

Conforme s’obre en el temps, Flow treu màscara camaleònica i ens ofereix la seva versió olfactiva més balsàmica i fresca. Anís verd, escorça d’eucaliptus refresquen el bulb olfactiu deixant entreveure ja l’acidesa que trobarem després en boca. El picapoll també despunta lleugerament enviant-nos petites espurnes exòtiques de litxis i mango.

La percepció gustativa de Flow es encara d’un vi molt jove per la seva acidesa encara desbocada amb sensacions inclús metàl·liques (potser conferit pel tipus de sòls rics en ferro, magnesi i silici d’aquestes vinyes). Gràcies al treball de lies percebem certa untuositat i melositat que ens descansa una mica aquesta verdor gustativa i acidés tan viva.

Flow 2015 es un vi peculiar, no apte per tots els públics. Els amants dels vins trencadors hi trobaran un joc en la degustació a cegues, doncs no és fàcil de desemmascarar ni l’origen, ni la varietat en cas de no haver-lo tastat prèviament: Un camaleó disfressat de vi!


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa