VadeVi
La DO Empordà premia Eduard Puig Vayreda i Alregi en la seva festa anual
  • CA
Foto dels guardonats a la Festa Anual de la DO Empordà

!--akiadsense-->

Més d’un centenar de persones han assistit a la Festa Anual de la Denominació d’Origen Empordà, que va tenir lloc aquest divendres 14 de juliol al jaciment d’Empúries. Aquesta és una trobada anual per a tot el sector de la vinya i el vi de l’Empordà que també vol ser un punt de trobada per a totes aquelles persones que li donen suport. Al llarg de la vetllada s’han lliurat els guardons Lledoner d’Or i Bacus Emporità que cada any es concedeixen a persones i establiments que han destacat en la difusió o promoció dels vins empordanesos.

El guardonat amb la tercera edició del Bacus Emporità ha estat l’enòleg empordanès Eduard Puig Vayreda, un dels principals impulsors de la creació, l’any 1975, de la denominació d’origen empordanesa. Llicenciat en Enologia per la Universitat Rovira i Virgili, és un destacat investigador i difusor de la cultura del vi que va ocupar els càrrecs de director general de l’Institut Català del Vi i de director del Consell Regulador de la DO Empordà. Actualment, és codirector de la Càtedra de Viticultura i Enologia Narcís Fages de Romà, de la Universitat de Girona. Un home del món del vi que també ha estat exalcalde de Figueres, escriptor i dinamitzador cultural i social -va ser president de l’Institut d’Estudis Empordanesos i va ser fundador i president de Joventuts Musicals de l’Alt Empordà, entre altres entitats-.

Enguany, l’establiment o empresa premiada amb el Lledoner d’Or 2017 pel seu suport als vins de la DO ha estat la distribuïdora Alregi, amb seu a Vilamalla i fundada el 1992. En aquests 25 anys, el grup empordanès s’ha convertit en un dels principals distribuïdors de vins, caves i licors de tot l’Estat Espanyol. Una de les marques més conegudes d’aquest líder de la distribució és Wine Palace, la cadena de botigues de vins que ja disposa de 32 establiments a tot Catalunya. Des de la seva creació, Wine Palace ha incorporat els vins de les denominacions d’origen de proximitat com una oferta destacada i diferencial de la seva àmplia gamma de vins nacionals i internacionals. La seva àmplia xarxa de botigues permet donar visibilitat a molts del vins DO Empordà i alhora possibilita que molts consumidors coneguin i valorin els productes dels viticultors empordanesos.

A banda dels guardons, s’ha donat també la benvinguda a dos nous cellers -el celler Pujol Gargol, de Massarac, i el celler José Luis Díaz-Varela Somoza, de Mont-ras-, així com a cinc viticultors que s’han incorporat en el darrer any a la DO Empordà.

El Consell Regulador de la DO Empordà agrupa una cinquantena de cellers de l’Alt i el Baix Empordà que produeixen anualment uns 60.000 hectolitres de vi en prop de 1.800 hectàrees de vinya. Els cellers d’aquesta DO venen actualment prop de 6 milions d’ampolles a l’any.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa