VadeVi
El nou celler de Vins de Taller s’inaugurarà el mes de juliol
  • CA
Vins de Taller

!--akiadsense-->

El proper mes de juliol s’inaugurarà el nou Celler Verd de Vins de Taller.

Tot tancant l’any, es va col·locar la primera pedra del celler que s’alçarà a l’entrada de Siurana d’Empordà, arribant per la carretera que ve de Sant Tomàs de Fluvià.

Serà un edifici compacte, al que s’arribarà travessant el vinyet plantat el darrer any, una hectàrea, envoltat per un bosquet d’arbres, amb la teulada coberta de vegetació, i al que s’accedirà per sota d’una pèrgola plantada amb Vitis davidii: un “Celler Verd

Serà un celler verd en el sentit més literal de la paraula, en el que volen treballar de la mà de la natura, de la manera més sostenible possible, de forma ecològica i implantant tècniques de la biodinàmica.

L’acte de col·locació d’aquesta primera pedra es va fer també plantant un arbre, una surera de 75 anys, recuperada d’una afectació per l’ampliació de la N-2.

Es va enterrar una caixa amb el diari del dia, unes monedes de curs legal, una ampolla de Siurà ‘12 i uns fòssils de mol·luscs trobats a la mateixa finca, de quan el mar arribava fins aquella zona. El mateix Mediterrani que va portar els primers colons grecs, procedents de l’illa de Rodes, a la costa catalana, al segle VIII a. de C. Els fundadors de Rhode, l’actual Roses, i de la colònia d’Emporium, avui Empúries i que van implantar el cultiu de la vinya, el que avui coneixem com a cultura de la vinya i el vi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa