VadeVi
Mas Pòlit treu un nou blanc de negres al mercat
  • CA
ClariNet, el blanc de negres del celler Mas Pòlit

!--akiadsense-->

Fa cent anys, Ramon Xifra, que tenia llavors 18 anys, va ser cofundador i redactor d’una revista humorística, que es va publicar a Girona entre el 1917 i 1919, en una primera fase, i que es dedicava a fer critica satírica als poders locals gironins de l’època. Ramon Xifra era l’avi dels germans Iglesias que avui porten el celler Mas Pòlit.

La revista portava per títol “Clar i Net”, i subtítol “sortirà cada quinze dies per contar xafarderies”. La publicació es presentava dient: “Clar i Net ha vingut entre els gironins portant bon humor, optimisme jovenívol i flaires d’amor. Tots som joves, tots sentim córrer la sang bullenta dins nostres venes; volem coses noves; volem alegria i per això hem nascut en los temps de lo bell, dels cants de les aromes, dels ocells i de l’amor”.

En homenatge a l’avi Ramon es presenta un vi blanc, que vol ser també divertit i entremaliat, un vi nou que recordi “els cants de les aromes i flaires d’amor”, i del qual n’hi ha només 1.000 ampolles.

El ClariNet es un vi blanc de negres, és a dir un vi blanc fet amb raïm negre, en concret amb garnatxa. És un procés en el que cal posar-li la màxima atenció i cura del detall en la seva elaboració perquè no es tenyeixi el vi, perquè es vinifica el raïm negre com si fos blanc.

Un cop collit el raïm es desrapar i es deixa macerar el most amb les pells durant quatre hores en fresc per donar-li complexitat aromàtica. Seguidament es sagna el most per separar-lo de les pells i no donar-li temps a que agafi color.

El blanc de raïms negres és un vi d’elaboració complexa, sol ser menys àcid que el raïm blanc i des de Mas Pòlit asseguren que marida molt bé amb una gran varietats de plats, fins i tots carns.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa