VadeVi
El poema “L’Empordà” de Joan Maragall inspira el nou vi d’Empordàlia
  • CA
Ençà, el vi d'Empordàlia que vol ser un homenatge a Joan Maragall

!--akiadsense-->

El celler Empordàlia treu al mercat el seu nou vi Ençà, inspirat en el poema “L’Empordà” de Joan Maragall. És per això, que el celler ha escollit l’Arxiu Joan Maragall a Barcelona per presentar-lo. Serà el proper 28 de gener de 2020, en un acte que Empordàlia vol que sigui també un homenatge al poeta i a la terra.

L’acte estarà presidit conjuntament pel President d’Empordàlia, Josep Blanch i per Pere Maragall, llicenciat en història, professor de llengua i literatura catalanes, i nét del poeta. Pere Maragall ha publicat diversos articles i treballs sobre el seu avi i ha escrit un estudi biogràfic del poeta. Durant l’acte, es parlarà de la relació de Joan Maragall amb l’Empordà; i el gerent d’Empordàlia, Simon Casanovas, serà l’encarregat de presentar el vi Ençà.

El nou vi d’Empordàlia es diu Ençà fent referència a les últimes frases del poema “L’Empordà” de Joan Maragall: “La sirena se féu un xic ençà i un xic ençà el pastor de la muntanya”. Està elaborat amb les varietats tradicionals de l’Empordà, garnatxa i samsó. Una sinergia, entre dues varietats, que vol fer referència a la sirena (el mar) i al pastor (les muntanyes), i acaba esdevenint un homenatge al poeta Joan Maragall i a l’Empordà com a terra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa