VadeVi
Els vins de la DO Empordà volen fer-se un lloc als països nòrdics
Els vins empordanesos es mostren als països nòrdics
Els vins empordanesos es mostren als països nòrdics

!--akiadsense-->

Suècia, Finlància i Noruega coneixen una mica més els vins de la DO Empordà gràcies a una missió comercial del Consell Regulador d’aquesta denominació d’origen i ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa de la Generalitat.

Durant 4 dies han organitzat la primera setmana de desembre una missió comercial a Noruega, Finlàndia i Suècia amb l’objectiu de millorar el coneixement dels vins empordanesos entre els principals compradors dels monopolis escandinaus.

S’hi han fet tastos professionals dirigits per la sommelier Clara Antúnez i han permès mostrar una selecció de les diverses tipologies de vins de l’Empordà, així com de les varietats més representatives de la denominació.

La iniciativa forma part del pla d’internacionalització dels vins empordanesos que impulsa el consell regulador de la denominació amb l’objectiu d’incrementar les vendes a l’exterior. Les exportacions a Noruega, Finlàndia i Suècia, amb prop de 50.000 ampolles el 2018, representen el 6’5% del total de vendes de l’exterior a la DO Empordà.

Els cellers empordanesos exporten anualment entre un 10% i un 12% de les seves vendes que l’any passat es van situar en prop de 6 milions d’ampolles. Al llarg del 2018, els vins de l’Empordà es van vendre a una cinquantena de països. Els principals importadors dels vins empordanesos són Suïssa, Estats Units, Alemanya, Canadà, Països Baixos, Bèlgica, Xina, França, Regne Unit i Andorra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa