VadeVi
Els vins de l’Empordà venen de festa a Barcelona
  • CA
Arrels del Vi preparar la Festa de la Verema de l'Empordà
La jornada arrencarà amb l’arribada d’un vaixell carregat de raïm a Barcelona | Arrels del Vi

!–akiadsense–>

La fira Arrels del Vi fa 10 anys i vol celebrar l’aniversari portant els vins de l’Empordà a Barcelona. Així, el proper dissabte 7 d’octubre convidaran els barcelonins i la gent d’arreu a participar de la Festa de la Verema de la DO Empordà al Museu d’Història de Catalunya en un format festiu i didàctic pensat per a tota la família i per als amants dels vins empordanesos. L’horari serà de 10h del matí a 19h de la tarda.

Organitzada per Dominic Abernethy i per Tess Oriol i Carlos Krauel de TOCK Projects, Arrels del Vi s’ha consolidat com una fira professional de vins de la DO Empordà oberta al públic general amb deu edicions a St. Martí d’Empúries i dues a Barcelona. Enguany, per celebrar el 10è aniversari, ha dissenyat amb la DO Empordà i la Ruta del Vi DO Empordà, Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona, un format diferent, especialment pensat per a la ciutat comtal, en què faran arribar el raïm per mar des de l’Empordà.

El cert és que la fira arrencava el 19 de setembre a l’Escala, amb una carregada de raïm a un històric vaixell de vela llatina del 1915, el Rafael. Segons Abernethy, co-organitzador d’Arrels del Vi: Volem portar la festa i la tradició de la verema de l’Empordà a Barcelona, però ens agradava fer-ho des de casa nostra. I res més simbòlic que una carregada de raïm a un vaixell de vela llatina a l’Escala que obri les seves veles cap a Barcelona, per portar tota la nostra tradició vitivinícola a la ciutat comtal”.

I continua: “El nom Arrels del Vi està relacionat amb la història de Sant Martí d’Empúries (l’Escala). Les excavacions fetes a la colònia grega d’Emporion certifiquen que la vinicultura fou introduïda a la península Ibèrica a través d’aquest punt privilegiat de la Mediterrània. D’aquí que la tradició vinícola empordanesa tingui unes arrels de més de XXVI segles d’història“.

L’entrada a Arrels del Vi BCN tindrà un cost de 15 euros x adult (2 nens gratis x 1 adult) i inclourà:

  • 4 degustacions de vins de la DO Empordà
  • 1 copa Riedel
  • 1 tapa d’Anxoves de l’Escala M. Sureda
  • La trepitjada de raïm popular
  • El tast magistral dels vins guanyadors dels Premis Arrels del Vi 2017 dirigit per Rafel Sabadí, sommelier del Restaurant El Roser 2 de l’Escala
  • Un taller familiar per fer un pot d’Anxoves de l’Escala M.Sureda
  • Un taller de cupatge (tast de mesclats, dos vins que en són un)
  • Un tast de raïm familiar dirigits per Jordi Esteve de Rim Empordà
  • La projecció del guardonat documental sobre vi natural Fermentación Espontánea de Clara Isamat
  • Una visita guiada al Museu d’Història de Catalunya sobre el món del vi

Enguany, seran 21 els cellers participants en aquesta acció: La Vinyeta, AV Bodeguers, Bodegas Mas Vida, Castell Peralada, Celler Arché Pagès, Celler Cooperatiu d’Espolla, Celler Gerisena, Celler Hugas de Batlle, Celler Marià Pagès, Celler Martí Fabra, Empordàlia, Espelt Viticultors, Gelamà, JOC, Mas Llunes, Mas Oller, Oliveda, Pere Guardiola, Terra Remota, Vinyes dels Aspres i Vinyes d’Olivardots.

Al tast dels vins guanyadors dels Premis Arrels del Vi 2017, que se celebrarà a la terrassa del Museu i que dirigirà el sommelier Rafel Sabadí, es tastaran:

  • Millor Vi Blanc Arrels del Vi 2017: Blanc de Gresa 2014, Vinyes d’Olivardots
  • Millor Vi Rosat Arrels del Vi 2017: Lladoner 2016, Celler Martí Fabra
  • Millor Vi Negre Arrels del Vi 2017: Puntiapart 2014, *lavinyeta
  • Millor Vi Dolç Arrels del Vi 2017: SoliSerena – Garnatxa d’Empordà, Celler Cooperatiu d’Espolla

Els Premis Arrels del Vi 2017, van ser escollits per 14 experimentats sommeliers en un tast a cegues que es va celebrar el passat 16 de maig al MAC Empúries i que va ser dirigit pel mateix Rafel Sabadí.

Arrels del Vi BCN vol apropar els vins de la DO Empordà a la ciutat de Barcelona. De fet, ja fa uns mesos que s’han engegat un seguit d’accions adreçades al públic barceloní, com tastos emblemàtics en botigues de vins de la ciutat. El mes d’octubre es realitzarà també una jornada per a públic professional a la capella del MAGBA. D’aquesta manera, sommeliers, restauradors i botigues podran conèixer en profunditat els vins de la DO Empordà, així com les persones i els projectes que hi ha darrere.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa