El 55% dels assistents procedia de les comarques gironines i el 38%, de les barcelonines

!--akiadsense-->

El Vívid, el mes de les experiències enoturístiques de la Ruta del Vi DO Empordà, impulsat pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, ha ofert durant el mes d’abril una quarantena d’activitats i propostes enoturístiques a l’Alt i el Baix Empordà, en les quals han participat 1.856 persones, la xifra més alta d’assistents de les cinc edicions que han tingut lloc fins ara.

Tot i el mal temps que hi va haver els dos primers caps de setmana d’abril, una vintena de les activitats programades durant la campanya van exhaurir les entrades posades a la venda. D’entre les propostes més concorregudes en destaquen la Mostra de Vins de Roses, amb 600 participants; els tastos en espais singulars, amb 225 assistents; la II Gran Marxa Popular entre Vinyes, que es va fer a Vilajuïga, amb 200 participants, o els tastos amb personalitat, amb Empar Moliner, Carles Xuriguera, Martí Gironell i Marcel Gorgori, amb 165 assistents. En conjunt, les activitats del Vívid van enregistrar una ocupació mitjana del 80 %.

Segons l’enquesta encarregada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona als usuaris del Vívid, el 69,5 % dels enoturistes procedien de les comarques gironines, principalment de Girona, Figueres i localitats de l’Alt i el Baix Empordà; el 28,5 %, de les comarques barcelonines, principalment de municipis com Barcelona, Sant Cugat del Vallès, Terrassa o Mataró, i el 2 % restant era originari d’altres localitats catalanes i de l’estranger. En total s’han registrat participants de noranta-set localitats diferents.

Quant al perfil del visitant, el 42,6 % duia a terme activitats del Vívid amb amics; el 35 %, amb parella, i el 15,6 %, amb la família. Per franges d’edat, els adults d’entre 30 i 50 anys representen el 50 % dels participants, seguit pel grup de públic d’entre 50 i 70 anys, amb el 42,8 %. L’enquesta recull l’elevat grau de satisfacció del públic assistent, ja que el 86 % puntuen com a molt bé o bé tant el nivell de qualitat de la proposta com la qualitat del servei i el tracte rebut. L’informe de valoració també recull que dos de cada tres participants han manifestat haver-se quedat a dinar o sopar a la zona, i un de cada cinc usuaris assegura que ha pernoctat a la Costa Brava per la participació a l’esdeveniment.

Activitats pendents

El Vívid encara durà a terme durant el mes de maig algunes activitats que es van haver d’ajornar durant l’abril a causa principalment del mal temps. Aquest diumenge tindrà lloc la proposta «Aperitiu de jazz al vi», un concert de jazz a Cellers d’en Guilla, maridat amb els seus vins; el 12 de maig es farà el «Tast d’alçada amb globus aerostàtic a Figueres», i el 20 de maig hi haurà el «Tast en espai singular al castell de Requesens i arrossada».

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa