VadeVi
De xefla per Barcelona amb els vins de la DO Empordà

El diccionari de l’Institut d’Estudis Catalans defineix xefla com un nom femení que té per sinònim ‘banquet, tiberi, menjada‘. O I també ‘tec‘. És un terme que els empordanesos utilitzen per definir una festa, una trobada on no falta de menjar i beure.

El Consell Regulador i els cellers de la DO Empordà en són organitzadors habituals, de xefles. I precisament aquest mes de novembre n’han programat unes quantes en diversos punts de la ciutat de Barcelona. Serà en bars de vins de la capital catalana i, per descomptat, els protagonistes principals seran els vins emparats sota aquest territori d’origen.

Set establiments

En tota, seran set els establiments barcelonins els que serviran vins a copes mentre els mateixos elaboradors en comparteixen informació sobre l’origen, varietats i mètodes d’elaboració, alhora que en guien el tast. La vetllada va acompanyada de música en viu i maridatge gastronòmic. 

Aquest cicle de xefles va arrencar aquest passat 9 de novembre i s’allargarà fins al dia 25 del mateix mes. Gairebé totes les sessions tindran lloc de les 19:00 h a les 21:00 h del vespre, a excepció del 19 de novembre que es farà al migdia, entre les 12:00 h i les 14:00 hores.

Xefla amb vins de la DO Empordà

El programa, al detall

  • Dimecres 9 de novembre – EL TROS amb els cellers Espelt Viticultors i Arché Pagès.
  • Dijous 10 de novembre – AMOVINO amb els cellers Vinyes dels Aspres i Roig Parals. 
  • Dimecres 16 de novembre – SAGRADES TANINES amb els cellers Oliveda i Pere Guardiola.
  • Dissabte 19 de novembre – EL MENJADOR DE LA BECKETT amb els cellers Av Bodegueres i Clos d’Agon. 
  • Dissabte 23 de novembre – VINUS&BRINDIS amb els cellers Mas Patiràs i Terra Remota. 
  • Dijous 24 de novembre – MACOT amb els cellers Vinyes d’Olivardots i Mas Oller. 
  • Divendres 25 de novembre – VINTENA amb els cellers La Vinyeta i Gerisena. 


Són activitats obertes al públic i per assistir-hi, no demanen reserva prèvia. L’enllaç en cadascun dels bars de vins participants, en detalla l’adreça.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa