VadeVi
2600 ampolles per lluitar contra el càncer a El Masroig Vi Solidari
  • CA

!–akiadsense–>

La VII edició de la Fira del Vi Solidari 2017 començarà divendres 2 de juny amb la presentació al Teatre Bravium de Reus. En l’acte hi seran presents els padrins d’aquest any: el músic Joan Masdeu, la gastrònoma i filòloga Mariona Quadrada i Salvador Palomar de l’associació cultural Carrutxa.

Per primera vegada una entitat cultural apadrina el vi solidari. També hi participaran Estela Campaña i la investigadora Noelia Salvador en representació de l’Obra Social de Sant Joan de Déu. En la presentació s’explicaran les novetats d’aquest any i que passen per l’ampliació del nombre d’escoles participants i l’acte que ha organitzat la DO Montsant el dia de la fira.

El dissabte 10 de juny se celebrarà al Priorat la setena edició d’El Masroig Vi Solidari. Els cellers participants trauran 2.600 ampolles de vi solidari, que es vendran al voltant de 10 euros la unitat durant la VII Fira del Vi Solidari. Per a aquells qui no puguin assistir-hi, hi haurà ampolles disponibles per a comprar-ne on-line:

www.vilaviniteca.es/shop

www.enterwine.com

www.totvi.com

Seguint la iniciativa engegada l’any passat, en l’edició del 2017 també hi haurà un celler convidat per donar visibilitat a altres zones vitivinícoles.Aquest any podrem degustar els vins de “Lagar da Condesa” de la DO Rias Baixas.

Pel que fa a la col·laboració amb la DO Monsant, aquest 2017 s’ha organitzat un tast de vins de la DO Montsant. Sílvia Naranjo i Jordi Alcover, autors de “La guia de vins de Catalunya”, seran els encarregats de dirigir-lo. Es tastaran tres garnatxes i tres carinyenes. El preu són 5 euros. Els interessants poden apuntar-se al web de la DO Montsant. Les places són limitades.

El Masroig Vi Solidari

És una iniciativa que neix l’any 2011 fruit de la implicació de set cellers del Masroig de la DO Montsant, que decideixen unir part de la seva producció per elaborar una sèrie d’ampolles solidàries –enguany 2.600, cent més que el 2016- que es posen a la venda dins el marc de la Fira del Vi Solidari.

Actualment continuen en el projecte cinc dels set cellers inicials que són Orto Vins, Celler el Masroig, Cellers Can Blau, Coca i Fitó i Dit Celler. En les sis edicions anteriors, la iniciativa ja ha aportat més de 120.000 euros per seguir avançat cap a teràpies personalitzades pels nens que pateixen càncer i que no han respost als tractaments estàndard.

Etiqueta Vi Solidari 2017

Aquest any, vint-i-nou escoles, amb 2.900 alumnes han participat en la il·lustració de les etiquetes seguint la idea plantejada el 2013 des de l’estudi gràfic Atipus. Els nens de les escoles del Priorat, de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i els de l’Escola La Vitxeta de Reus han estat els encarregats de pintar-les. L’objectiu és implicar-los i sensibilitzar-los en els valors de la solidaritat, la comprensió, l’esperança i la il·lusió.

Els padrins Joan Masdeu, Mariona Quadrada també han il·lustrat les etiquetes de l’edició 2017

En el dibuix de les etiquetes també hi han col·laborat els il·lustradors i artistesAndreu Romeva, Montse Asens, La Regadera Gráfica, Ramón París, Marta Solà, Francesca Cattaneo, Pablo Fernández del Castillo (Pabs), Isaac Claramunt, Karoline Leopold, You are so Overrated, Clara Mur, Àlex Costa i Stefania Lusini.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa