VadeVi
Blau 2014: la sensació de sobrevolar el Montsant
  • CA

Celler Blau

Preu aproximat: 8 €

DO Montsant

Web: cellerscanblau.es/ca

Can Blau és un celler del grup Juan Gil que ha escollit la zona del Montsant com a paratge per a crear alguns dels seus vins. L’exquisida riquesa geològica i l’orografia accidentada, juntament amb la variabilitat de sòls i clima de contrastos, fan d’aquesta tria una aposta segura.

El Blau 2014 és un cupatge que harmonitza la varietat sirà amb les autòctones de la zona, el samsó i la garnatxa.

En nas destil·la aromes de pirazines o vegetals, oferint records d’herba i espàrrec de marge. Si agitem la copa uns instants, l’oxigenació desperta notes afruitades de guinda i confitura de cirera i maduixa verda. Tocs de flor seca, pell de taronja i farigola refresquen la sensació olfactiva.

A temperatura de celler, 18 graus, el vi es presenta al paladar dolcenc i golós, amb notes de vainilla, cacau i ginebró. Blau 2014 presumeix de bona acidesa i tanicitat suau, amb certa astringència en final de boca. Aquest vi de curta criança i persistència lleugera és àgil per harmonitzar plats estiuencs com arrossos, pasta fresca o carns blanques.

Amb el Blau 2014 tenim un fantàstic exemple de com d’important és la temperatura de servei en certs vins, que s’expresen alcohòlics i tancats aromàticament quan es tasten a una temperatura excesiva. En canvi, si ho fem entre els 16 i 18 graus, els aromes afruitats i de criança d’aquests vins es revelen més frescos i vius.

Blau seria un bon punt de partida per iniciar-se en la amabilitat i amplitud dels vins del Montsant, per continuar després aprofundint per a descobrir la tipicitat i complexitat de cada una de les seves subzones, tan diferents entre elles, que ofereix aquest territori de gran tradició vitivinícola.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa