VadeVi
Cap Sentit 2014: Trencadís cromàtic i olfactiu: garnatxa, cabernet i sirà

Cap sentit 2014

Preu aproximat: 9 €

DO Montsant

Web: cellercapcanes.com

“Cap Sentit” del Montsant, fa homenatge a les pintures rupestres que es van trobar a Capçanes al cap de milers d’anys d’estar ocultes als ulls de l’home. Es van fer esperar, com la golosia d’aquest vi de Capçanes, que exigeix l’espera en copa o bé una bona oxigenació del vi prèvia al tast, per revelar les seves aromes més amables.

Com bé diu el seu nom, “Cap Sentit “, no és un vi fàcil. Estem davant d’un vi que se’ns presenta poc amable als inicis en copa, però no ens deixem enganyar.

A mesura que l’oxigen s’infiltra dins l’estructura d’aquest vi del Montsant, apareixen notes afruitades i balsàmiques i flaires de confitura de cirera picota i a pegadolça.

Una bona oxigenació en copa empeny la melositat de la garnatxa a apoderar-se del nostre paladar. “Cap Sentit” reprèn l’equilibri gustatiu i comencem a gaudir-lo, reconeixent el seu potencial en copa. Els seus ingredients són com un trencadís que requereix fusionar-se i relligar-se amb l’oxigen, ingredient convidat dins la copa, que sap cóm amalgamar els sabors del cabernet i del sirà, amb l’amable garnatxa de Capçanes.

El celler de Capçanes és un exemple de bon treball cooperatiu, doncs no ha parat de créixer en qualitat i reconeixement des de la seva fundació al 1933. Les vinyes i esforços de 80 viticultors varen fusionar-se per crear un gran projecte vitícola exemplar pels que s’estimen la terra del Montsant.
Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa