VadeVi
La DO Montsant continua formant experts per caracteritzar els seus vins
Denominació d'Origen Montsant

!--akiadsense-->

La Denominació d’Origen Montsant posa en marxa aquest dijous la segona fase de formació del seu Panell de Tast, un projecte que va arrencar el 2016 de la mà del VITEC, el Parc Tecnològic del Vi de Falset, amb qui la DO col·labora amb assiduïtat per tal de continuar treballant el vincle del vi amb el territori i refermar la seva identitat per arribar a explotar tot el potencial vitivinícola d’aquesta zona productora.

El Panell de Tast és una eina més de la DO Montsant per aprofundir en el seu autoconeixement. L’objectiu d’aquest projecte és disposar d’un equip d’experts entrenats que condueixi la DO a perfeccionar els criteris de qualificació per als seus vins i, alhora, pugui donar suport per a la caracterització. Els membres que formen part del panell reben una formació tècnica d’elaboradors en anàlisi sensorial amb l’objectiu d’unificar criteris de caracterització i de definició de la qualitat esperada pels principals segments de consumidors.

Durant la primera fase, que va tenir lloc de mitjans de 2016 fins a mitjans del 2017, es va fer la selecció dels participants, que van rebre un entrenament específic centrat en defectes i aromes del vi per, després, passar a un entrenament aplicat d’aquests factors. D’aquesta manera es van assentar les bases per establir uns barems comuns per a tots els membres del panell.

Ara, un cop superada aquesta fase d’entrenament, i amb l’acreditació de tots els participants, que van haver de superar unes proves portades a terme per membres del VITEC, arrenca la segona fase del projecte amb el tast de vins Montsant.

Aquest segon estadi que comença s’allargarà fins al maig. Cada setmana, els membres del Panell de Tast es trobaran per anar assentant les bases de l’anàlisi de cada una de les tipologies de vins: blancs, negres, rosats, dolços, rancis i misteles. En la darrera fase d’aquest estadi es realitzarà la validació del mètode que servirà per a caracteritzar els vins de la DO Montsant.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa