VadeVi
La DO Montsant viatja aquest mes a Suïssa i la Xina
  • CA

La Denominació d’Origen Montsant continua treballant els principals mercats exteriors a on es comercialitzen els seus vins per tal d’afermar la seva imatge de marca més enllà de les nostres fronteres. Aquest mes de novembre, la DO Montsant viatjarà fins a Suïssa i la Xina per organitzar una sèrie de tastos professionals dirigits a estudiants, sommeliers i periodistes dels dos països.

El proper dilluns dia 13 arrencaran els tastos a Suïssa. Es tracta d’una acció conjunta de la DO Montsant i l’ICEX Suïssa que s’emmarca en un pla de promoció de dos anys de durada, i que té com a objectiu potenciar la imatge i la qualitat de la DO Montsant en els programes d’educació de la Swiss Hotel Management Schools. Al llarg de 10 dies es portaran a terme 7 tastos de zonificació a diferents escoles d’hostaleria repartides per tot el país (Lucerna, Thun, Chur, Zurich, Glion, Ginebra i Bluche), i a cada tast podran assistir-hi entre 40 i 60 alumnes. Els tastos seran dirigits pel periodista, tastador i consultor David Schwarzwälder, un expert en els mercats internacionals i col·laborador habitual de l’ICEX.

Pel que fa a la Xina, la data escollida ha estat el 25 de novembre. Aquell dia, 25 sommeliers, professionals i periodistes participaran, a l’hotel W Shanghai – The Bund, d’un tast que constarà de dues parts: un tast de tipificació de garnatxes i carinyenes, i un tast de zonificació amb mostres de les microvinificacions que s’estan portant a terme al Centre Tecnològic del Vi (VITEC). Aquest tast permetrà provar garnatxes i carinyenes de les diferents zones de la DO Montsant per tal de donar a conèixer tota la seva potencialitat.

Decanter visita la DO Montsant

Seguint amb aquesta mateixa línia de treball dels mercats exteriors, Andrew Jefford, periodista de la prestigiosa publicació internacional Decanter, va visitar la setmana passada la DO Montsant. En Jefford va poder conèixer de primera mà els vins de la DO, així com el seu paisatge i les seves singularitats.

Al llarg del matí es van organitzar diferents tastos de zonificació sobre el terreny, permetent així que el periodista tastés els vins elaborats a les zones que trepitjava en cada moment. Al llarg de la tarda va poder tastar també un bon grapat de vins blancs i negres de la DO Montsant, tot compartint opinions amb alguns dels productors de la DO. Un sopar institucional amb els membres del Consell Regulador va posar punt final a una visita que s’emmarca dins les diferents missions inverses que la DO Montsant ve portant a terme al llarg dels dos darrers anys amb l’objectiu final de donar a conèixer la riquesa vitivinícola de la denominació d’origen i l’ampli ventall de matisos que provenen de les varietats autòctones i de la diversitat de microclimes i sòls presents al territori.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa