VadeVi
Les entranyes de la DO Montsant a través de 10 vins
La DO Motnsant proposa una nova modalitat de tast onine en època de pandèmia
La DO Motnsant proposa una nova modalitat de tast onine en època de pandèmia | M.R.F.

!--akiadsense-->

En el marc de la Setmana del Vi Català, la DO Montsant ha organitzat un parell de tastos professionals per a periodistes i prescriptors per mostrar com són els vins de cada una de les zones diferenciades que hi ha en aquesta denominació. Aquest dijous els responsables de dirigir el tast han estat Anna Casabona del Celler de Capçanes i Joan Asens d’Orto Vins que tot i les dificultats que suposa la distància i la manca de fluidesa en la comunicació en aquestes trobades online la fórmula ha estat molt adequada, àgil, entretinguda i didàctica.

Una de les gràcies també era la logística. A nous temps, noves idees. Així tots els participants del tast van rebre a casa 10 ampolletes petites, amb tap de corona, que contenien 10 vins diferents, sense el nom, només amb un número. Si bé perd el glamour de l’ampolla de vi de tres quarts, guanya en practicitat perquè facilita l’autoservei de tast que ja és prou complicat en sí mateix.

Les ampolletes del tast online que mostren la singularitat de la DO Montsant a través de 10 vins
Les ampolletes del tast online que mostren la singularitat de la DO Montsant a través de 10 vins | M.R.F.

!--akiadsense-->

Així amb aquest format s’han repassat les 6 zones delimitades de la DO Montsant: Pradell de la Teixeta-La Torre de Fontaubela, Falset, Marçà-Els Guiamets-Capçanes- La Serra d’Almos, El Molar-El Masroig-Darmós, Margalef-Cabacés-La Figuera-La Bisbal de Falset i Cornudella de Montsant-Ulldemolins.

Les zones de la DO Montsant

!--akiadsense-->

Una de les gràcies de la dinàmica del tast és que era a cegues, i a partir del tast, tant Anna Casabona com Joan Asens han anat desgranant les característiques del vi, la seva elaboració i la seva vinculació amb el sòl i el clima. Una denominació d’origen que comercialitza 6 milions d’ampolles l’any i en la que hi conviuen 6 tipus de sòls, la licorella, el granit, l’argila, el panal, el calcari i l’argilocalcaria.

Dels 59 cellers que hi ha a la DO Motnsant se n’han tastat vins de 10. En concret Joana 1019 de Cellers Sant Rafel, Gris Granit 2018 del Celler Comunica, Maria Ganxa 2019 del Celler Pascona que va obtenir el Vinari d’Or al MIllor Vi Negre jove, El Camí 2018 de Bell Cros, La Nit de les Garnatxes 2018 del Celler Capçanes, Costers d’en Fornos 2018 d’Estones Vins, Clònica Àmfora 2018 del Celler Cedó Anguera, Heravi Selecció 2018 de Vinyes d’en Gabriel, Bruberry 2018 de Portal del Montsant i SSSHHH 2018 d’Agrícola d’Ulldemolins.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa